westerscheldetunnel-large
westerscheldetunnel-large

Forum wil een referendum over compensatiepakket

Door: Eugene de Kok Algemeen

VLISSINGEN - Forum voor Democratie wil een referendum over het compensatiepakket voor Zeeland naar aanleiding van het afblazen van de verhuizing van de marinierskazerne. 

“Wij vinden dat niet meer dan redelijk”, zegt Provinciaal Statenlid Martin Bos. De partij vindt het raar dat inwoners niets hebben kunnen zeggen over het pakket, terwijl het ‘van groot belang is voor de toekomst van Zeeland’. 

Proces

Forum komt tijdens de vergadering van donderdag en vrijdag met een motie. Daarin vraagt de partij het proces naar een raadgevend referendum in gang te zetten. Zo’n raadpleging is mogelijk in Zeeland. “Wij willen heel graag weten of we als Provinciale Staten met dit pakket moeten instemmen.” 

Westerscheldetunnel

Forum dient donderdag en vrijdag, naast de motie voor een referendum, meerdere moties in om iets te veranderen aan het pakket. De partij wil bijvoorbeeld de Westerscheldetunnel tolvrij maken met het geld uit Den Haag. 

In het compensatiepakket staat onder meer dat Zeeland een extra beveiligde gevangenis en rechtbank moet krijgen. Ook komt er geld vrij voor een kenniscentrum over water, voedsel en energie en een betere spoorverbinding met de Randstad.  



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief