Heren spelen hier de contactversie van de sport, de non-contactversie wordt voor de clinics gebruikt.
Heren spelen hier de contactversie van de sport, de non-contactversie wordt voor de clinics gebruikt. Foto: Carlijn Musters

Lacrosse slaat vleugels verder uit in Zeeland

Sport en vereniging

MIDDELBURG - Enkele maanden terug waren er al introducties in Goes. Nu is Middelburg aan de beurt. De gemeente haalt met het zomerspektakel de nieuwe teamsport naar de stad.

Op drie donderdagen, 30 juli, 6 en 13 augustus, zullen er zes introductielessen worden gegeven op drie locaties. Achtereenvolgens Park Toorenvliedt, Amaliapark en in de omgeving van Veerse Poort. Voor de jeugd (9-16 jaar) van 15:30-17:00 uur, voor de volwassenen (vanaf 15 jaar) van 19:00-20:30 uur. Ervaring is niet nodig, inschrijven voor het Zomerspektakel via bredescholenmiddelburg.nl.

Lacrosse is een sport met zijn oorsprong bij de Noord-Amerikaanse Indianen en wordt gespeeld met de karakteristieke stick met een netje op het uiteinde. Daarmee kan de bal worden gedragen, gevangen, overgespeeld en geschoten. In de regio Zuidwest Nederland is het de missie van Ogers Lacrosse oprichter Daniël Sterenborg om aandacht voor de sport te creëren en hier een nieuwe club te starten. In 2,5 jaar tijd is dat in Bergen op Zoom gelukt met een jeugd- en een herenteam. Nu is de beurt aan Walcheren.

In september zal ook Vlissingen kennismaken met de strandversie van Lacrosse en zullen scholen het op het lesprogramma inplannen. Voor wie een uitdagende teamsport zoekt en in is voor iets nieuws, is lacrosse echt een aanrader. Inschrijven verloopt via https://bredescholenmiddelburg.nl/locaties/zomerspektakel.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief