Middelburgse jongeren aan de slag als ambassadeur, klusser en opruimer
Foto: Beeldbank Middelburg/Aart van Belzen

Middelburgse jongeren aan de slag als ambassadeur, klusser en opruimer

MIDDELBURG - Met toeristen wegwijs maken, zwerfvuil opruimen en een mountainbikeparcours opknappen kunnen Middelburgse jongeren volgende maand een cadeaubon van 25 euro verdienen.


Jongerenwerk Middelburg sluit met deze activiteiten aan bij de landelijke actie Jeugd Aan Zet. Dit is een initiatief van Landelijk Netwerk Bevolkingszorg (LNB) en Maatschappelijke Diensttijd (MDT). ‘Het doel van de actie is jongeren een zinvolle maatschappelijke bijdrage te laten leveren, waarbij zij ondertussen hun sociale vaardigheden ontwikkelen’, laat Welzijn Middelburg, waaronder het jongerenwerk valt, weten. 

Ambassadeurs

In Middelburg is gekozen voor 3 verschillende activiteiten, die van 3 tot en met 29 augustus wekelijks plaatsvinden. Hiervoor kunnen jongens en meiden tussen de 12 en 18 jaar zich aanmelden. ‘Hun inzet wordt beloond met een leerzame middag en een cadeaubon die ze kunnen besteden bij de lokale middenstand.’

Op de maandagen zamelen de jongeren zwerfvuil in de stad in. Tijdens de woensdagen trekken ze als ambassadeurs van Middelburg de binnenstad in om toeristen welkom te heten. Namens ondernemersvereniging VOM delen ze flyers uit. Op zaterdag 8, 22 en 29 augustus steken ze de handen uit de mouwen op mountainbikeparcours De Belt, waar onderhoudswerk op het programma staat.

Aanmelden

Er is plaats voor maximaal 10 deelnemers per activiteit. De jongeren worden tijdens de acties begeleid door jongerenwerkers en vrijwilligers van Welzijn Middelburg. Aanmelden kan via de website van Welzijn Middelburg, www.welzijnmiddelburg.nl.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>