Afbeelding
Foto: Beeldbank Middelburg/Aart van Belzen

Nieuwe acties in Middelburg tegen corona

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - De gemeente Middelburg neemt nieuwe maatregelen om de bezoekersstroom in de stad in goede banen te leiden. Zo gaan binnenstadsteams in gesprek met ondernemers en bezoekers over de toenemende drukte en het naleven van de anderhalvemetermaatregel.

‘Er komen steeds meer mensen naar onze stad’, laat de gemeente Middelburg weten. ‘Mensen uit onder andere België, Duitsland en andere delen van Nederland vieren hier vakantie. Dat is fijn, maar het stelt ons ook voor uitdagingen. Het is druk in de stad en soms is het moeilijk om anderhalve meter afstand te houden.’ 

Drukker

Daarom zijn medewerkers van de gemeente in binnenstadsteams de komende weken herkenbaar aanwezig in de stad, met name in het winkelgebied. ‘Zij praten met (horeca)ondernemers over hun ervaringen en wat een ieder kan doen om de drukte in goede banen te leiden.’ Dit gebeurt na overleg met de Middelburgse ondernemersvereniging VOM en Koninklijke Horeca Nederland.

‘We merken dat het steeds drukker wordt en dat we meer moeten doen dan alleen de drukte in beeld brengen. Voor ondernemers is het moeilijker om toe te zien op de afstand. Bijvoorbeeld als buitenlandse toeristen de Nederlandse regels niet in acht nemen. Daarom gaan we ondernemers helpen, zodat het veilig is voor bezoekers en het ook voor inwoners prettig blijft.’

Stadsomroeper

De binnenstadsteams spreken mensen aan die in overtreding zijn, bijvoorbeeld als zij fietsen of hun fiets parkeren waar dat niet mag. ‘Geparkeerde fietsen worden voorzien van een label.’ Ze delen ook flyers uit om bezoekers te wijzen op de maatregelen en op rustigere plekken in de buurt.

Donderdag (30 juli) loopt vanaf 11.00 uur de stadsomroeper door het winkelgebied. Hij attendeert mensen op de anderhalve meter afstand, het rechts houden, alternatieve, rustigere locaties en het niet met grote groepen tegelijk een winkel binnen gaan.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief