Een foto uit de expositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’ van Ada Vos.
Een foto uit de expositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’ van Ada Vos. Foto: Ada Vos

Volop activiteiten bij Kunst- en Cultuurroute

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Het bruist zondag (2 augustus) van de kunstactiviteiten bij de deelnemers aan de maandelijkse Kunst- en Cultuurroute in Middelburg.

‘Dit is een goede gelegenheid om op een laagdrempelige manier een bezoek te brengen aan de ateliers, galeries en musea’, aldus de routeorganisatie.

Lokaal

‘Zo laat in Het Lokaal aan het Zusterplein Bram de Kraker via zijn beelden zien hoe hij “aankijkt” tegen de huidige maatschappij en de rol die de mens daarin speelt. Het is echt bijzonder hoe hij, ondanks zijn visuele beperking, in steen zijn gevoel vorm geeft.’

Tekenaar van mensen en portrettist van stemmingen en gevoelens, Christina de Vos, exposeert bij Galerie Gerritse, aan de Londensekaai. ‘Van haar hand zijn tien werken te zien, alle met koppen die de toeschouwer recht aankijken.’ Maar ook Jan de Heer en Glenn Pieter, leden van de Zeeuwse Kunstkring, exposeren hier.

Shifuku

De foto-expositie ‘Birma, land van tempels en Boeddha’s’ van Ada Vos is te zien bij Padma Zeeland, aan de Verwerijstraat. ‘Haar foto’s tonen het land en de mensen in al hun verscheidenheid. Je waant je zo, ondanks de coronabeperkingen, toch even op reis.’

In het MAS / GHL-gebouw aan de Gravenstraat opent Giel Louws zondagmiddag zijn expositie. ‘Het is een poëtische installatie, verweven met oosterse elementen, zoals het penselenbakje, het Japanse opbergkistje en de Japanse Shifuku.’

‘Of bezoek de kleinste bioscoop van Middelburg, de roofprintkeuken, voor korte filmpjes van Teja van Hoften, Ton Martens en vele anderen bij de roofprint pers aan de Bellinkstraat.

Loopafstand

Iedere eerste zondag van de maand, van 13.00 tot 17.00 uur, kunnen belangstellenden bij meer dan 35 ateliers, galeries en musea in de Middelburgse binnenstad vrijblijvend een kijkje nemen. Alle deelnemers liggen op loopafstand van elkaar en hebben de nodige coronamaatregelen getroffen om bezoekers veilig te ontvangen. De deelnemende adressen zijn te herkennen aan de vlag van de Kunst- en Cultuurroute. Kijk voor meer informatie op www.kunstroutemiddelburg.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief