'Toeristen proeven graag een biertje dat uit de regio komt'
Koen Funk.
Koen Funk. (Foto: Annet Eekman )

'Toeristen proeven graag een biertje dat uit de regio komt'

MIDDELBURG - Biercafé de Vliegende Hollander in Middelburg verhuist, omdat het aan het Damplein uit zijn jas is gegroeid. Dat zegt genoeg over de populariteit van (lokaal) bier. “Toeristen proeven graag een biertje dat uit de regio komt”, merkt cafébaas Koen Funk. “Inwoners vinden dat ook mooi. Die zijn er trots op.”

De Vliegende Hollander is nu gesloten. “We hebben een nieuwe, grotere locatie gevonden. Ik kan nog niet zeggen waar, maar wel dat het aan de andere kant van het centrum is.”


Uitgebreid

Daar hoopt Funk vanaf dit najaar zijn gasten weer te ontvangen. De grotere stek biedt nog meer ruimte voor het al uitgebreide bieraanbod. “We hadden twintig bieren van het vat en dat worden er straks dertig tot veertig.” Daarnaast zijn er nog vele biersoorten in fles en steeds meer in blik. “Bier smaakt beter uit blik, omdat er geen licht bij komt, zoals in een fles. Ook is blik minder belastend voor het milieu dan glas.”

Poëziealbum

Funk is een fervent bierliefhebber. “Ik reis graag heel Europa door om lekkere bieren te importeren. Het is mijn hobby om de pareltjes te ontdekken.” 

Maar daarvoor hoeft hij steeds minder ver te reizen. “Door de bierhype komen er in de regio meer brouwerijen bij en hun bier verkopen wij ook veel, omdat toeristen en inwoners ernaar vragen. Mensen reserveren ook bij ons door de app Untappd, waarmee ze kunnen bijhouden welke bieren ze al hebben gedronken en wat ze ervan vonden. Ze willen graag hun poeziealbum vullen, haha.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>