'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'
Foto: Annet Eekman

'Een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten'

Clemens Stift,
bottelaar en liefhebber


MIDDELBURG - Als echte liefhebber weet Clemens Stift uit Middelburg een kwalitatief goed biertje op waarde te schatten. Daar wil hij dan ook best wat voor doen en dus is hij vrijwilliger bij Stadsbrouwerij Middelburg. Hij helpt met het bottelen van het bier. “En als we klaar zijn, drink ik samen met mijn bottelcollega's een biertje. Hartstikke gezellig”, vertelt Stift.

Bij zijn bezoek aan het jaarlijkse bierfestival in Middelburg een paar jaar geleden was er een oproep voor vrijwilligers bij de Stadsbrouwerij Middelburg. Clemens Stift besloot zich aan te melden als bottelaar en is daar inmiddels met veel plezier vrijwilliger. Wegens ruimtegebrek bij de stadsbrouwerij aan de Korte Geere gebeurt het vullen van de flessen en ze van etiketten en doppen voorzien op bedrijventerrein Arnestein, aan de rand van de stad. Als het bier klaar is om de brouwerij te verlaten, gaat het daar in een tank naartoe. “Er is net weer een nieuw biertje uit, de Hosternokke Hapsnurker”, weet Stift. Stadsbrouwerij Middelburg brengt verschillende soorten bier op de markt onder de naam Hosternokke. Stift vindt deze speciale bieren niet te vergelijken met pils. “Dat drink je effe leuk voor de dorst. Maar een speciaal gebrouwen bier, dat is om echt van te genieten. Ik vind bijvoorbeeld de Afslag 39, vernoemd naar de afslag van de A58 naar Middelburg, lekker. Die heeft veel smaak, maar ook een alcoholpercentage van tien procent, dus dat moet je op je gemakkie drinken. Maar dan heb je ook waar voor je geld.”

n

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714918470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/middelburg&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>