Veere neemt maatregelen tegen verwachte drukte
Foto: Redactie 112Midden-Zeeland

Veere neemt maatregelen tegen verwachte drukte

DOMBURG - De gemeente Veere denkt dat het vanaf woensdag tot en met volgende week dinsdag vanwege de vakantie en de tropische temperaturen extra druk is in Domburg, Veere en Zoutelande. “Ook op de stranden verwachten we extra drukte”, zegt de gemeente. 


Ze neemt een aantal preventieve maatregelen. In Domburg worden de Ooststraat, Markt en Weststraat afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en fietsers, met uitzondering van bestemmingsverkeer. 

Er is een omleiding buiten de kern voor auto’s en ander bezoekend verkeer. In Domburg zijn de komende dagen drie coronacoaches en vier verkeersregelaars actief. 

Kaai

In Veere gaan de Kaai en Oudestraat dicht voor gemotoriseerd verkeer en fietsers. Alleen bestemmingsverkeer mag er komen. Ook lopen er drie coronacoaches en twee verkeersregelaars rond. 

Langestraat

De Langestraat in Zoutelande is tot en met dinsdag afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. In deze kern zijn de komende dagen twee coronacoaches actief. 

De gemeente raadt iedereen aan de website www.strandwijzerveere.nl te checken voordat ze op pad gaan. Hierop is te zien waar het druk is. Hiermee wil Veere voorkomen dat het op sommige stranden te druk wordt en strandgangers niet voldoende afstand tot elkaar kunnen houden. 

De gemeente past de druktescenario’s aan afhankelijk van de situatie.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief