Afbeelding
Foto: Coby Weijers

Uit zijn voegen gegroeid 'Zeeland in Actie' nadert finale

Door: Eugene de Kok Algemeen

KLOETINGE - Met een liveshow bij de Oostmolen in Kloetinge heeft de organisatie vrijdag een laatste slinger proberen te geven aan Zeeland in Actie. Met individuele acties is inmiddels al bijna 30.000 euro opgehaald voor KWF Kankerbestrijding.

Zeeland in Actie is een inzamelingsactie voor KWF die is opgezet toen alle grote evenementen, zoals de Delta Ride for the Roses en Alpe d’Huzes, niet konden doorgaan vanwege het coronavirus. Het begon als ideetje van Eddie Bogaert, Ming Gilbert en Martin Slingenberg. Zij wilden mensen stimuleren om individueel in actie te komen voor KWF en zich daarvoor te laten sponsoren door familieleden en kennissen.

Uitdaging

De opbrengst van de actie gaat volledig naar KWF. Het drietal wilde op de einddatum 31 augustus minstens 32.500 euro hebben ingezameld. “Het is een beetje uit zijn voegen gegroeid”, zei Bogaert over het idee dat ontstond op de begrafenis van Goesenaar Theo Schouwenaar, één van de grote motoren achter de jaarlijkse Delta Ride for the Roses. “De eerste doelstelling was om 10.000 euro proberen op te halen, maar we zijn daar al ver overheen en willen er nog verder overheen. We tientallen mensen die hun eigen uitdaging zijn uitgegaan. Als er zoveel meedoet gaat het hard.”

Het nieuwe streefbedrag is na vrijdag bijna bereikt. De teller stond maandag op iets meer dan 29.000 euro.

Wandelen

Tijdens de livestream interviewde Omroep Zeeland-presentator Elsa van Hermon onder meer burgemeester Margo Mulder en gedeputeerde Jo-Annes de Bat. Verder kwamen er mensen aan het woord die de afgelopen weken in actie zijn gekomen. Peter de Vos uit Nieuwdorp vertelde bijvoorbeeld dat hij 760 kilometer heeft gewandeld voor het goede doel. Tussendoor was er ruimte voor muziek. Zo waren er optredens van The Voice Kids-winnaar Dax Hovius Mood 66 en zongen zangeressen Patricia Foort en Marjon van Iwaarden op de stelling van de molen. Illusionist Evert van Asselt was ook aanwezig en gaf een show.[n]

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief