oosterscheldekering-your-captain-luchtfotografie
oosterscheldekering-your-captain-luchtfotografie

Rijkswaterstaat werkt aan N57, kering nachten achter elkaar dicht

Door: Eugene de Kok Algemeen

VROUWENPOLDER - Rijkswaterstaat past de komende weken de N57 tussen Vrouwenpolder en Westenschouwen aan in het kader van de veiligheid.

De werkzaamheden aan de weg op de Stormvloedkering vinden ‘s avonds en ‘s nachts plaats tussen maandag 17 augustus en vrijdag 18 september. 

Snelheid

De maximumsnelheid op de kering gaat omlaag van 100 naar 80 kilometer. De weg hoeft dan minder breed te zijn. De werkweg kan dan worden verbreed wat gunstig is voor de medewerkers en andere weggebruikers. 

De barriers tussen de hoofdrijbaan en werkweg worden hiervoor verplaatst. 

Veerse Gatdam

Naast de weg over de Oosterscheldekering wordt de Veerse Gatdam aangepast. Hier komen nieuwe lijnen en borden. Rijkswaterstaat begint maandag op de Veerse Gatdam. 

Tot en met vrijdag 28 augustus wordt er doordeweeks tussen 22.00 uur en 5.00 uur ‘s ochtends gewerkt. De weg is dan afgesloten van de parkeerplaats bij het strand Vrouwenpolder tot die bij de Banjaard. Het verkeer moet rijden over de parallelweg. Verkeer dat breder is dan 3,5 meter moet echter omrijden via de A58. 

Asfalt

Op de Oosterscheldekering vinden van dinsdag 25 tot en met donderdag 27 augustus tussen 22.00 uur en 6.00 uur asfalteringswerkzaamheden plaats. De weg is dan dicht tussen de Banjaard en Neeltje Jans. Het verkeer uit beide richtingen moet omrijden via N-wegen en de A58. 

Zeelandbrug

De overige werkzaamheden aan de Oosterscheldekering vinden plaats tussen maandag 31 augustus en vrijdag 18 september, telkens tussen 20.00 uur en 6.00 uur op doordeweekse nachten. De weg is dan dicht tussen De Banjaard en Westenschouwen. Verkeer moet omrijden via de Zeelandbrug. Op dinsdag 8 september staan er werkzaamheden gepland op de Zeelandbrug tussen middernacht en 5.00 uur. Die nacht is de Oosterscheldekering wel open voor verkeer. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief