De Rijckere-orgel in Beek.
De Rijckere-orgel in Beek. Foto: onbekend

Twee benefietconcerten voor nieuwe Stichting De Rijckere-orgel 1776

Sport en vereniging

MIDDELBURG - De onlangs opgerichte Stichting De Rijckere-orgel 1776 organiseert op 20 en 27 augustus 2020 twee benefietconcerten in de Sint-Augustinuskerk te Middelburg. Doel van de stichting is het historisch orgel uit 1776 van de uit Kortrijk afkomstige orgelbouwersfamilie De Rijckere aan te kopen en over te plaatsen naar deze kerk. De opbrengst van beide concerten komt volledig ten goede aan dit doel.

Organist Bram de Wolf trapt op 20 augustus af met een afwisselend programma met muziek van Cornet, Sweelinck, Scheidemann, Babou, Fischer, Soler en Bach. Muziek die uitstekend past op het waardevolle Duyschot/Müller-orgel (1707/1754) in de Sint-Augustinuskerk.

André Poortvliet speelt op 27 augustus muziek van Sweelinck, Bull, Frescobaldi, Van Noordt, Scheidemann en Scheidt. Een programma met veel contrasten: wereldlijke dansen en psalmbewerkingen, maar ook een fantasia van Sweelinck en een vrolijk capriccio van Frescobaldi.

De concerten beginnen om 20.00 uur. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via www.derijckereorgel.nl of info@derijckereorgel.nl. Reserveren voor deze concerten is verplicht in verband met het beperkt aantal plaatsen in de kerk.

De stichting ondersteunen kan ook door donateur te worden of een uniek orgelregister te adopteren. Een eenmalige gift of een schenking behoort ook tot de mogelijkheden. Via de website www.derijckereorgel.nl is te zien welke registers beschikbaar zijn en welke voordelen donateurs genieten. Meer informatie hierover is te vinden op de website www.derijckereorgel.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief