Walky Schoenmode sluit de deuren nu het nog leuk is
Christel, Wilma en Neel (vooraan) bedanken iedereen voor de fijne tijd.
Christel, Wilma en Neel (vooraan) bedanken iedereen voor de fijne tijd.

Walky Schoenmode sluit de deuren nu het nog leuk is

ARNEMUIDEN – Walky Schoenmode in Arnemuiden sluit eind deze maand definitief de deuren. Na 23 jaar is het voor Neel, Wilma en Christel genoeg geweest. “We hebben een leuke tijd gehad en willen onze klanten bedanken voor alle schoenen die ze bij ons kochten.”


Voor 1997 was er geen schoenenwinkel in Arnemuiden, dus besloten de schoonzusjes Neel van Belzen en Wilma van Belzen samen een zaak te openen. “Ik had in een bloemenzaak gewerkt,” zegt Wilma, “en Neel had ervaring in de financiële sector. We zijn totaal verschillend en daarmee een goed koppel om samen te werken.”

Gunfactor

Als Arnemuidse dames kregen zij na het openen van de winkel veel support van dorpsgenoten. De gunfactor zorgde ervoor dat zij de eerste jaren doorkwamen en konden uitgroeien tot een niet weg te denken kwaliteitszaak. “Goed advies is belangrijk. Iedere voet is anders en daar hoort een passende schoen bij.” De klantenkring groeide buiten de grenzen van het dorp naar Nieuw- en Sint Joosland, Nieuwdorp, Lewedorp, Middelburg en Vlissingen.

Plezier

Ze begonnen in een pandje naast de bloemenzaak. Het was klein en sfeervol ingericht met scheepjes op de wand geschilderd, waar de kinderschoentjes gepresenteerd konden worden. In 2006 kwam Wilmas dochter Christel het team versterken. “Met Christel kwamen ook de nieuwe ideeën. Ze maakte een website voor ons en zorgde ervoor dat we ook op sociale media te vinden waren.” Twee jaar later, in 2008, verhuisde Walky Schoenmode naar het huidige pand aan de Langstraat 7. Ook hier werd de nautische sfeer in de winkel gebracht, met onder andere paalhoofden, en konden ze ook accessoires, tassen, sjaals en riemen verkopen. “De afgelopen jaren merkten we dat steeds meer klanten bij andere winkels schoenen gingen kopen. Dat begrijpen we wel, maar het doet wel een beetje pijn als je mensen ziet lopen met schoenen die wij ook in de winkel hebben.” In deze tijd waarin veel online gekocht wordt, is het voor Walky Schoenmode extra moeilijk om voort te bestaan. Daarbij is Arnemuiden geen toeristisch dorp, waardoor de schoenenzaak weinig toevallige voorbijgangers trekt. “We hebben in november 2019 besloten om te stoppen. We hebben veel plezier in de winkel en zijn blij met onze klantenkring. We hebben overwogen om de 25 jaar vol te maken, maar dan moeten we nog twee jaar door en wie weet krijgen we dan lood in onze schoenen. We willen stoppen, zolang het nog leuk is.”

Waarderingsprijs

Walky Schoenmode is al die jaren een actieve zaak geweest. De dames organiseerden modeshows, high tea-avonden en bierproeverijen. Ook deden ze mee aan de winterfairs en Arnemuidse Visserijdagen. Het hoogtepunt was in 2016 toen Walky Schoenmode werd uitgeroepen tot de meest klantvriendelijke en servicegerichte zaak van Zeeland. “Die waarderingsprijs werkte zeer motiverend, want de Zeeuwen – onze klanten – hadden op ons gestemd.” Dagelijks lopen mensen de schoenenzaak binnen om een kaartje of een bloemetje af te geven. Ze bedanken Wilma, Neel en Christel en hopen dat de dames na september met veel plezier op hun tijd met Walky Schoenmode blijven terugkijken.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Uitvoerder

Nieuwdorp

Medewerker

Middelburg

HR adviseur

Kruiningen

Monteurs

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes