'Prikkelend stuk' moet voer zijn voor discussie over Zeeland en Friesland
Foto: DNA Beeldbank/Laat Zeeland Zien

'Prikkelend stuk' moet voer zijn voor discussie over Zeeland en Friesland

MIDDELBURG - Zeeland en Friesland laten een essay schrijven door professoren Herman Lelieveldt van University College Roosevelt (UCR) en Caspar van den Berg van de Rijksuniversiteit Groningen, die een campus heeft in Leeuwarden. 


Commissaris van de koning Han Polman denkt dat niet alleen Zeeland en Friesland, maar ook het ministerie van Binnenlandse Zaken hier wat van kan leren. 

Randstad

Zeeland en Friesland trekken al een tijdje met elkaar op. Doel van hun samenwerking is om te kijken hoe zij besturen, wat de overeenkomsten en verschillen zijn en in hoeverre het bestuur anders is dan in de Randstad. Lelieveldt en Van den Berg moeten dat uitzoeken in het essay en hun visie geven. 

Prikkelend

Polman rekent op een ‘prikkelend stuk’ dat bijvoorbeeld op een opiniepagina van een landelijk dagblad verschijnt. Het moet voer zijn voor discussies. “We gaan de wetenschappers niet voeden met punten, we geven ze alle vrijheid”, zegt Polman. “We willen het essay over een paar maanden aanbieden aan het ministerie, in ieder geval nog voor de verkiezingen.” Het essay kost Zeeland 5000 euro. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Uitvoerder

Nieuwdorp

Medewerker

Middelburg

HR adviseur

Kruiningen

Monteurs

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes