Frits en Simone Heinen en Ko Jan Provoost op het terras van Oranjeplaat.
Frits en Simone Heinen en Ko Jan Provoost op het terras van Oranjeplaat. Foto: Eugène de Kok

Oranjeplaat Cycling Classic gaat toch niet door

Door: Eugene de Kok Algemeen

ARNEMUIDEN - De Oranjeplaat Cycling Classic gaat niet door. 

De fietstocht voor het goede doel, die al was verplaatst, is afgelast vanwege de aangescherpte maatregelen omtrent het coronavirus. Motor achter het evenement Ko Jan Provoost van Casper’s Peloton Zeeland vindt het jammer voor de organisatie en deelnemers, voor restaurant Oranjeplaat waar start en finish zouden zijn en voor Endura Sport, één van de stops tijdens de tocht. “En vooral jammer voor onze goede doelen: Support Casper en Make A Wish.” 

Inschrijfgeld

Provoost roept daarom alle fietsers op deze doelen alsnog te steunen. Hij hoopt dat mensen hun inschrijfgeld van 8,50 euro willen overmaken aan van de twee doelen. Het kan via de teampagina www.thedutch750.nl/team/casperpelotonzeeland

Bestanden

De fietsers die doneren krijgen per mail de gpx-bestanden en routekaarten van alle afstanden: 35, 60 en kilometer. Zij kunnen de route dan op eigen gelegenheid fietsen. Mensen die hebben gedoneerd en daarbij hebben gezet dat zij langs restaurant Oranjeplaat willen komen, maken kans op een verrassingspakket. 

Ook worden er drie ‘The Dutch 750’-wielershirts verloot. “We hopen dat velen ons op deze manier een steuntje in de rug willen geven en één van de mooie tochten gaan fietsen”, aldus Provoost. 

Tochten

De Domburger wil niet bij de pakken neerzitten en organiseert volgend jaar een aantal tochten voor het goede doel. Op maandag 5 april is de Endura Classic, op 25, 26 en 27 juni hopen hij en zijn team The Dutch 750 te fietsen en voor de Oranjeplaats Cycling Classic moet nog een datum worden geprikt. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief