Samantha Malak (met bal) baant zich een weg door de verdediging. FOTO RIEN PAARDEKOPER Foto: Rien Paardekoper

Weer een weekend vol rugbyplezier voor Oemoemenoe

MIDDELBURG - De heren senioren 1 speelden in Middelburg hun derde competitiewedstrijd tegen de Oysters. Oemoemenoe komt met een kick op de palen voor te staan na 10, 10 minuten later worden er 5 punten toegevoegd middels een try van Gabor Besuijen. De conversie door Joey Luitwieler is raak (10-0). De scrums verlopen goed en Oemoemenoe kan een aantal keren een goede break forceren. Toch zijn het de gasten die voor rust nog 2x scoren. Ruststand 10-14.

De Oysters weten ook na de rust nog een try te scoren. Het grootste deel van de tweede helft gaat het spel mooi gelijk op. Vlak voor het eind van de wedstrijd weet Oemoemenoe toch nog door de verdediging heen te breken middels een break van Mitchell Verhage weet Devin Schutte de try te scoren. Joey Luitwieler benut de conversie. Eindstand 17-21.
Het tweede heren team wint van Haarlem in Haarlem met 17-28. De dames speelden hun tweede competitiewedstrijd en ook deze wedstrijd werd met ruime cijfers gewonnen. Eindstand 66-10. De dames starten sterk en gedurende bijna de hele wedstijd zijn ze de spelbepalers. De scrums gaan goed waardoor de driekwart lijn een aantal keren een mooie aanval op weet te zetten. De eerste try laat niet lang op zich wachten en met een mooie actie weet Lucy Burgess de eerste punten binnen te halen. Chelle Peeters en Lucy nemen de conversies. De tweede try komt voor rekening van Zoe Tilroe en ook Rosanne den Toonder scoort in de eerste helft. Ook de gasten scoren een try waardoor de ruststand op 35-5 komt te staan. De tweede helft verloopt zoals de eerste helft. Sterk spel van de dames met maar 1 try van de tegenstander en een flink aantal tries van de thuisploeg. Vooral door het goede spel hebben de dames laten zien dat ze een goede kans maken om de eerste plaats te kunnen behalen, aldus de coach en trainer Van der Waal en van Waveren.
De Junioren speelden een zeer spannende wedstrijd in Den Haag. Nadat Den Haag op voorsprong komt te staan met 7-0 weten de Zeeuwen 2x te scoren en is er 1 conversie raak, 7-12. Het is een wedstrijd met goed rugby van beide ploegen. Den Haag komt echter met 19-12 voor te staan maar Oemoemenoe laat zich niet onbetuigd (19-17) In de laatste minuten van de wedstrijd weet Den Haag nogmaals te scoren waardoor de eindstand op 26-17 wordt bepaald. Ondanks de verloren match gaf de coach, Paul Kemp aan, zeer tevreden te zijn over het gespeelde spel.
De cubs waren actief in Boxtel. En hoe, bijna meteen aan het begin van de wedstijd is het al raak voor de cubs. Het goede samenspel resulteert in een aantal tries waardoor de ploeg met een mooie voorsprong van 0-27 de rust in gaat. In de tweede helft scoort de tegenploeg 1x maar dat mag de pret niet drukken voor de Zeeuwse Cubs want ook zij weten te scoren, 5-41. De jongste jeugd speelden en trainden in Middelburg. De wedstrijden werden gespeeld met en tegen Tovaal. Door de allerjongste wordt er tagrugby gespeeld waarin vooral het plezier en de balhandeling centraal staat. Alhoewel het voor sommige spelertjes nog niet helemaal duidelijk was waar het speelveld begon en eindigde ,was het plezier er niet minder om. De Benjamins waren er met een flink aantal zodat men 2 teams kon maken. Ook zij renden en tackelden net zoals de mini’s dat het een lieve lust was. Door de huidige maatregelen is het allemaal wat aanpassen maar gelukkig kon een ieder gedurende het weekend weer heerlijk sporten onder een stralende zon of in de niet te stoppen regenbui. Kortom het was weer heerlijk toeven op het rugbyveld!