Glorify zoekt ruimte om toch muziek te kunnen maken
<p>Een &#39;corona-proof&#39; optreden van leden van Gospelkoor Glorify.</p>

Een 'corona-proof' optreden van leden van Gospelkoor Glorify.

(

Foto: Glorify

)

Glorify zoekt ruimte om toch muziek te kunnen maken

ARNEMUIDEN – Veel beperkingen en zoeken naar oplossingen. Dat is samengevat de situatie voor Gospelkoor Glorify uit Arnemuiden. 


Sinds september repeteerden ze in de buitenlucht, maar door het stijgende aantal coronabesmettingen ligt ook dat nu stil. Het is voor het koor zoeken naar wat wel mogelijk is.

Kleiner

Na vijf repetities is het weer stil bij Glorify. Door de omvang, minimaal vijftig leden plus band, ervaart het koor veel ongemak van de coronamaatregelen. “We worden weinig uitgenodigd, omdat we al te groot zijn voor het maximum aantal van dertig personen”, vertelt koorvoorzitter Peter Schouls. “We lagen al een halfjaar stil en nu is het opnieuw kijken naar wat er kan.” Zoals repeteren en optreden in kleinere groepjes, maar Schouls merkt dat niet iedereen dat ziet zitten.

Zoeken

Schouls noemt de stand van zaken voor koren ‘redelijk dramatisch’, maar probeert positief te blijven. Het is lastig om bij stem te blijven. “Via Zoom spreken we elkaar nog, zodat je toch contact houdt. Ook treden we in kleiner verband op, met maximaal vijf zangers.” Hij voorziet straks, als de weersomstandigheden slechter worden, problemen. “We zoeken een grotere ruimte, met goede ventilatie.” 

De vereniging, met leden uit Walcheren, Goes, Terneuzen en Zierikzee, voert druk overleg over een oplossing. “Misschien moeten we solidair zijn met de rest van Nederland en voorlopig stoppen als de besmettingen blijven toenemen. Dan kunnen we daarna kijken of we voorzichtig kunnen opstarten.”

BIJDRAGE DANIËL WISSEL

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Uitvoerder

Nieuwdorp

Medewerker

Middelburg

HR adviseur

Kruiningen

Monteurs

Kruiningen

CNC-verspaner Frezen/Draaien m/v

Goes