‘Fietsen mag altijd’
Foto: Daniel Wissel

‘Fietsen mag altijd’

ZOUTELANDE – In tijden dat er weinig mag en kan, trekken mensen er zelf op uit. Genieten van de natuur, een wandelingetje maken of natuurlijk fietsen. Nederland is en blijft immers een fietsland. Dat merkten ze ook bij Akkerdaas Tweewielers uit Zoutelande. Niet aan het aantal verhuurde fietsen, maar vooral aan de verkoop ervan.


Het huren van fietsen was zoals ieder jaar voorbehouden aan de toeristen. In Zoutelande merkten ze ook dit jaar dat de vakantiegangers ons land ‘gewoon’ wisten te vinden, vertelt Adriano de Bliek. “Vanaf mei hebben we een behoorlijke stroom aan toeristen gehad. Zij hebben de boel redelijk recht getrokken. Toen was het ontzettend druk bij ons. De mensen die al in ons land waren, kwamen ook gewoon weer een fiets huren. Dat was niet anders dan anders.”

Geld over

Ook voor de herfstvakantie stonden alweer reserveringen gepland. “Er zijn natuurlijk wel wat annuleringen door de nieuwe maatregelen, maar er kwamen er vandaag ook weer een paar bij. We maken ons er geen zorgen om.” Qua verhuur dus niets nieuws onder de zon, wat betreft de verkoop van Nederlands favoriete vervoersmiddel wel. “Door corona hebben we veel meer fietsen verkocht dan normaal. Dat hebben we echt gemerkt”, zegt Adriano. Hoe dat komt? “We konden niet naar het buitenland op vakantie, dus we hadden misschien wat geld over. Daar willen we dan wat leuks van doen, zeker in deze periode dat er weinig kan. En fietsen mag altijd.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief