Carillon Veere luidt ‘Nacht van de Nacht’ in
Foto: Bennie Krajenbrink

Carillon Veere luidt ‘Nacht van de Nacht’ in

VEERE - Zaterdagavond om 20.00 uur klinkt het nummer ‘Mag het licht uit’ van De Dijk vanuit het carillon op het stadhuis aan de Markt in Veere. De gemeente Veere doet mee aan de landelijke actie waarbij beiaardiers uit het land tegelijkertijd de ‘Nacht van de Nacht’ inluiden.


Na het gezamenlijke nummer speelt de Veerse beiaardier David van de Vlies van 20.00 tot 20.30 uur verzoeknummers. Vorige week konden inwoners die doorgeven. Van deze aanvragen is een afspeellijst gemaakt.

Licht uit

Elk jaar in oktober wordt de Nacht van de Nacht georganiseerd om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing. Vele particulieren, bedrijven, gemeenten, kerken en torens doven dan de verlichting. De gemeente Veere doet deze avond en nacht ook het licht uit bij molens, kerken, het stadhuis in Veere en het gemeentehuis in Domburg. Om de kwaliteit van de duisternis te behouden, heeft de gemeente Veere het beleid ‘Donker voor de kuststrook en natuurgebieden’. ‘Het duingebied bij Oostkapelle is de donkerste plek van Zeeland’, laat Veere weten.

Allerlei publieke activiteiten gaan vanwege het coronavirus niet door, maar het licht uitdoen, kan (bijna) iedereen.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Medewerker Bedrijfsrestaurant

Yerseke

Vrijwilligers

Vlissingen

Constructeur

Bergen op Zoom

flexibele pedagogisch medewerker KDV en BSO

Nisse

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland