Marielja en Jan-Willem ten Bruggencate zijn spelletjesfanaten.
Marielja en Jan-Willem ten Bruggencate zijn spelletjesfanaten. Foto: Privébezit

‘Stedentripjes naar bestemmingen met bijzondere spellenzaken’

Door: Britta Janssen Algemeen

MIDDELBURG - Op hun eerste afspraakje hebben ze gescrabbeld. Al snel kocht het stel meer spellen. Marielja en Jan-Willem ten Bruggencate uit Middelburg zijn spelletjesfanaten en hebben een kast vol in de gang. 

“Iedereen kent Monopoly en Mens-Erger-Je-Niet, spellen waarbij geluk een belangrijke rol speelt. Er zijn ook spellen, zoals Zèrtz, waarbij het gaat om tactiek en coöperatieve spellen, zoals Pandemie waarbij je als team tegen het bord speelt. Je wint of verliest samen”, legt Marielja ten Bruggencate uit.

Spannend

Kolonisten van Catan het kaartspel is de favoriet van haar man Jan-Willem. “Het kaartspel bevat verschillende thema’s, waarmee ieder potje anders verloopt. Je werkt toe naar het benodigde aantal punten door dorpen, steden en dorps- en stadsuitbreidingen te kopen. Tot het einde blijft het spannend of je het gaat redden, of dat de ander sneller is.”

Stedentripjes

Toen de kast nog niet vol was, liet het koppel stedentripjes afhangen van de aanwezigheid van een spellenzaak. “Als verzamelaars vinden we het kopen net zo leuk als het spelen. We kwamen dan ook vaak in De Burght.” Die winkel in Middelburg is inmiddels gesloten. “Soms gaat het kopen sneller dan het eigen maken van de regels, want spellen kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn. Daardoor staan er ongespeelde spellen in de kast. Deze winter hebben we meer tijd en gaan we ook die spellen spelen.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief