Afbeelding
Foto: Politie

Scooterrijder (16) onder invloed van drugs tijdens controle betrapt met gestolen sleutelbos

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - Een 16-jarige scooterrijder uit Middelburg is afgelopen nacht betrapt op het rijden onder invloed van drugs. Ook bleek hij een sleutelbos bij te hebben die mogelijk afkomstig is van diefstal. Zijn 17-jarige bijrijder bleek tien gripzakjes met hennep bij zich te hebben.

Rond 00.15 uur zagen agenten over de Segeersweg in Middelburg een scootertje rijden met twee jongens erop. De agenten gaven de scooter een stopteken, maar de bestuurder reed door. Kort daarna kon de politieauto naast de scooter gaan rijden, waarna hem werd gevraagd te stoppen. De 16-jarige bestuurder uit Middelburg heeft een bekeuring gekregen voor het negeren een stopteken. Bij navraag van de gegevens bleek de jongen dat hij geen rijbewijs had en dus niet op de scooter mocht rijden. Ook daar kreeg hij een bekeuring voor. 

De 16-jarige Middelburger werd gevraagd zijn zakken leeg te maken. Uit zijn zak kwam een sleutelbos, waar onder andere een autosleutel aan zat. De jongen had geen acceptabele verklaring waarom hij deze sleutels bij zich had. Uit onderzoek bleek dat de sleutelbos waarschijnlijk afkomstig was van diefstal. Hierop werd de Middelburger aangehouden op verdenking van heling. Hij is overgebracht naar het politiecellencomplex. De sleutelbos is in beslag genomen. Er wordt onderzocht of dat deze onlangs als gestolen zijn opgegeven. 

De jongen moest ook nog een speekseltest doen. Hieruit bleek dat hij onder invloed was van THC, de werkzame stof in hasj en wiet. Er zou een GGD-arts naar het politiebureau komen om een bloefproef bij hem te doen, maar de jongen weigerde om mee te werken aan dit onderzoek. Daarom kreeg hij een rijverbod van vierentwintig uur. Hij wordt vandaag gehoord. 

De 17-jarige bijrijder uit Middelburg bleek tien gripzakjes met hennep bij zich te hebben. Hij wordt op een later tijdstip verhoord op het politiebureau. De aangetroffen hennep is in beslag genomen en zal worden vernietigd. 





Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief