Pieter Beeke, Marc Geldof en Wim Bouman (van links naar rechts).
Pieter Beeke, Marc Geldof en Wim Bouman (van links naar rechts). Foto: BGB Solutions

'Ik wil mensen blij maken met de juiste producten'

Door: Eugene de Kok Algemeen

Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dan ook belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Dit keer: Pieter Beeke van BGB Office Solutions.

Pieter Beeke zorgt dat anderen het naar hun zin hebben op hun werkplek en kan zich geen leukere baan voorstellen. Je werkplezier hangt voor een groot deel af van je baan en van je collega’s, maar een goede, fijne werkplek helpt zeker aan dat plezier mee. Aan de eerste twee factoren kan Beeke weinig doen, maar op het laatste gebied is hij een specialist.

Passie

Met een onderbreking van een jaar is hij na zijn MBO-opleiding zijn hele carrière werkzaam in de kantoorvakhandel, sinds april van dit jaar als mede-eigenaar van BGB Solutions in Goes. “Net als mijn collega-eigenaren Wim Bouman en Marc Geldof heb ik een passie voor dit vak. Ik wil mensen blij maken met de juiste producten en vind een goede service het belangrijkste. Kantoorproducten kun je overal kopen. Ik verkoop dan ook niet op prijs, maar op toegevoegde waarde. Een goede werkplek is ontzettend belangrijk. Als iemand niet lekker zit, luister ik goed naar wat hij of zij wil, laat vervolgens zien hoe het anders kan, bestel een goede bureaustoel en stel deze persoonlijk op maat af. Ik zou het immers zonde vinden als ze deze niet goed gebruiken.”

Afwisselend 

Vraag aan Beeke hoe zijn dagen eruit zien en hij kan het je niet vertellen. “Elke dag is anders. Als ik ‘s ochtends op sta, weet ik niet wat de dag brengt. Dat afwisselende maakt dit vak zo leuk.”

Beeke bezoekt bedrijven in Zuidwest-Nederland, belt met ondernemers, onderhandelt met leveranciers, maakt offertes, plaatst stoelen en bureaus op de juiste wijze, denkt mee over complete (her)inrichtingen en ‘als een klant belt dat zijn papier op is en hij meteen meer nodig heeft, rijd ik er meteen naartoe’. “Deze markt is altijd in beweging en niet meer te vergelijken met vroeger. Vroeger had elk kantoor een kast vol ordners, nu zie je deze bijna niet meer en is er bijvoorbeeld veel behoefte aan grote apparaten waarmee je kunt printen, scannen en kopiëren. Wij hebben het liefste dat een kantoor alles over de schutting gooit en zegt: ‘Regelen jullie het’. Met onze kennis, kunde en ervaring doen we dat dan. Van de pakjes Cup a Soup, tot een doosje paperclips tot grote printers en elektrische displays. Wij kunnen voor alles zorgen wat een werkplek compleet maakt.”

Printer

Beeke vindt het leuk om te laten zien hoe het efficiënter en goedkoper kan. “Vaak zie je dat ondernemers online inkt voor hun printer kopen, kantoorartikelen bij een vakhandel halen en naar de supermarkt gaan als ze koffie of soep nodig hebben. Dat kan makkelijker, bijvoorbeeld door alles via één bedrijf te laten regelen. One stop shopping ontzorgt ondernemers en biedt veel voordelen.”

Thuiswerkplekbox

De laatste maanden zijn bijzonder, zeker ook voor een kantoorvakhandel als BGB Office.

Beeke, Geldof en Bouman hebben op de coronacrisis ingespeeld met een zogenaamde thuiswerkplekbox. “We helpen mee met de inrichting van thuiswerkplekken. We plaatsen de artikelen, helpen met de inrichting en kunnen helpen met het logistieke proces als alles weer terug moet naar de kantoren.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief