Mosselen komen rechtstreeks uit Oosterschelde.
Mosselen komen rechtstreeks uit Oosterschelde. Foto: Marielja ten Bruggencate

Proef Zeeland biedt uitgebreid kerstmenu

Door: Redactie Bedrijvig Nieuws

NEELTJE JANS - Wie van vis en schaal- en schelpdieren houdt, is bij Proef Zeeland aan het juiste adres. De viswinkel op werkeiland Neeltje Jans ligt vol met lekkers uit de Zeeuwse wateren, aangevuld met vis uit andere gebieden. Speciaal voor het kerstdiner biedt de winkel een ruime keuze uit voorbereide ovenschotels, visschotels, soepen en delicatessen om de kerst nóg gezelliger te maken.

DOOR MARIELJA TEN BRUGGENCATE

Toen in maart de restaurantdeuren moesten sluiten stonden leidinggevende Jan Knulst (26) en zijn team voor een grote uitdaging. “Het seizoen van de Oosterscheldekreeft stond voor de deur en we hadden niet de mogelijkheid om het zo groots te vieren als andere jaren. De landelijke kreeftendagen werden afgelast, maar we wilden het seizoen niet onopgemerkt laten blijven. We hebben de winkel vol gelegd met kreeften en speciale gerechtjes met kreeft gemaakt.” De koks van Proef Zeeland zijn altijd bezig om nieuwe gerechten en schotels te bedenken. De thuiskok kan hiermee met weinig inspanning, een lekkere maaltijd op tafel zetten.

Wandelen
Proef Zeeland staat bekend om de verse producten uit de Zeeuwse wateren. Vanuit de winkel zijn de percelen van Neeltje Jans Mosselen te zien. Daar, onder die drijvers, groeien de mosselen die in de winkel te koop zijn. Verderop in de Oosterschelde zijn oestertafels aangebracht en wordt er gevist op de Oosterscheldekreeft.
Een rondje wandelen over Neeltje Jans is heerlijk als de zon schijnt. Knulst merkt het aan de aanloop van klanten. De bankjes van de picknicktafels zijn opgeklapt en het overkapte terrasgedeelte is afgesloten voor bezoekers. “Het is jammer dat mensen niet op het terras mogen zitten om hun broodje met garnalen of bakje kibbeling op te eten, maar het is niet anders. Gelukkig weten de mensen ons wel te vinden en nemen ze hun visjes mee als we verder wandelen.” In het pand is vanwege de coronamaatregelen onderscheid gemaakt tussen de afhaalbalie en winkel. “Klanten hebben nu meer ruimte en tijd om het assortiment te bekijken en dat bevalt goed.”

Thuisko(o)kpakketten
De koks van Proef Zeeland hebben voor de kerst een ruime keuze opgesteld van voor-, hoofd- en bijgerechten. De thuisko(o)kpakketten maken het gemakkelijk om thuis een restaurantwaardig menu op tafel te zetten en de visschotels en -soepen mogen daarbij niet ontbreken. De Franse wijnleverancier van Proef Zeeland heeft bijpassende wijnen geselecteerd om de menu’s te completeren. “We hebben sinds augustus een nieuwe wijnlijn met verschillende witte wijnen die passen bij oesters, mosselen en kreeft. Ook hebben we speciaal Neeltje Jans-bier en mosselkruiden, allemaal met ons logo erop.”
De tweede winkel van Proef Zeeland is te vinden in Zierikzee aan de Nieuwe Haven.


Meer informatie op: proefzeeland.nl
Telefoon 0111-653451



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief