Spaarpaal voor meer verkeersveiligheid in Koudekerke

Spaarpaal voor meer verkeersveiligheid in Koudekerke

KOUDEKERKE - In de Middelburgsestraat in Koudekerke attendeert een ‘spaarpaal’ weggebruikers de komende weken op de maximumsnelheid.


De snelheidsmeter van de spaarpaal beloont sinds vrijdag goed rijgedrag met geld voor een zelfgekozen spaardoel dat met verkeersveiligheid te maken heeft, laat de provincie Zeeland weten. 

Ribbels

Omwonenden konden stemmen op een doel. Ze kozen voor het aangeven van de maximumsnelheid van 30 kilometer per uur op het wegdek, eventueel samen met snelheidsremmende ribbels op de rijbaan. Dit spaardoel betaalt de gemeente Veere. De provincie Zeeland en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) financieren de spaarpaal. Die staat 4 weken lang in de Middelburgsestraat.

Verkeersongevallen

‘Binnen de bebouwde kom vinden nog te vaak verkeersongevallen plaats doordat er te hard wordt gereden’, zegt Harry van der Maas. Hij is gedeputeerde voor de provincie Zeeland en voorzitter van het ROVZ. ‘Samen met de buurt vragen we met deze actie op een positieve manier aandacht voor veilig rijgedrag en het houden aan de maximumsnelheid.’

Het ROVZ vroeg alle Zeeuwse gemeenten dit jaar een straat met snelheidsproblemen aan te melden. Vanuit de gemeente Veere is de Middelburgsestraat aangedragen. De aanpak krijgt volgend jaar een vervolg met de campagne ‘Bedankt dat je langzamer rijdt!’.

‘De dorpsraad en bewoners van de Middelburgsestraat geven aan dat het snelheidsprobleem aandacht nodig heeft’, aldus de Veerse wethouder Pieter Wisse. ‘Met het plaatsen van de spaarpaal is die aandacht er. Dat is goed voor de straat, buurt en wijk.’

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
 

Vacatures

Medewerker Bedrijfsrestaurant

Yerseke

Vrijwilligers

Vlissingen

Constructeur

Bergen op Zoom

flexibele pedagogisch medewerker KDV en BSO

Nisse

Bezorger

West-Brabant en Midden Zeeland