Mark de Groot naast één van zijn boeken.
Mark de Groot naast één van zijn boeken. Foto: PR

Mark de Groot schrijft het ene na andere boek

Door: Ellen de Vriend Algemeen

MIDDELBURG – Mark de Groot is docent Engels op het Nehalennia in Middelburg en daarnaast schrijver van een nieuw fantasy-kinderboek. Zaterdag (28 november) publiceert hij de crime novelle ‘Harde les’. Lezers van Weekblad de Bode kunnen meedoen aan een actie waarmee ze een gesigneerd exemplaar kunnen winnen.

Eerder publiceerde Mark de Groot het korte verhaal ‘Tijd en Wereld’ in de verhalenbundel ‘Rafels’ en het verhaal ‘Dansende olifanten op het ijs’. Begin dit jaar verscheen zijn fantasyboek ‘Het zoekavontuur van Geenhoorn’, de enige eenhoorn zonder hoorn. De crime novelle ‘Harde les’ is een mini-roman voor volwassenen in zakformaat. “Het gaat over Michael Smit die een donker verleden heeft”, legt de schrijver uit. 

Fouten

Smit heeft zich voorgenomen om daarover nooit iets aan iemand te vertellen, totdat zijn zoon dezelfde fouten dreigt te maken. “Om Jayden op het rechte pad te houden, ziet Michael geen andere uitweg dan zijn diepste geheim met hem te delen.”

Wedstrijd

Omdat in maart ook zijn jeugdthriller ‘Skygge’ verschijnt heeft hij een actie bedacht. Wie een gesigneerd exemplaar wil winnen kan vóór 5 december naar degrootschrijven@gmail.com mailen wat ‘Skygge’ betekent. De schrijver trekt uit de goede antwoorden een aantal winnaars.

De Groot is sinds 2006 docent Engels. Eerst in de onderbouw, maar sinds elf jaar in de bovenbouw. Zijn favoriete onderdeel is literatuur. “Sinds mijn elfde schrijf ik al, geïnspireerd door Griekse mythologieën. Mijn eerste korte verhaal was dan ook toepasselijk ‘De Griekse Held’ getiteld, al deed het weinig buiten de familiekring.”

Jules Verne

Hij las graag spannende avonturenverhalen van Jules Verne en later boeken van Stephen King en John Irving. En weer later, vanuit zijn studie Engels, zoveel mogelijk Engelstalige literatuur in alle genres. “‘Het zoekavontuur van Geenhoorn’ heb ik geschreven tijdens de zwangerschap van mijn vrouw. Mijn ongeboren dochter, die nu anderhalf is, was mijn muze. Het is het soort spannend, grappig en avontuurlijk verhaal dat ik als kind zelf graag las en waar ik van hoop dat de kinderen van nu er veel plezier uithalen.”

Hij vindt het jammer dat zoveel Nederlandse kinderen de liefde voor het lezen verliezen zodra ze naar de brugklas gaan. ‘Harde Les’ kost 9,99 euro, Uitgeverij Godijn Publishing.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief