Vishandelaar Cor Bosman: ‘Het publiek is hier geweldig’
<p>Cor Bosman rijdt al 44 jaar zonder tegenzin van Monnickendam naar Middelburg en Vlissingen.</p>

Cor Bosman rijdt al 44 jaar zonder tegenzin van Monnickendam naar Middelburg en Vlissingen.

(Foto: Britta Janssen)

Vishandelaar Cor Bosman: ‘Het publiek is hier geweldig’

MIDDELBURG/VLISSINGEN - Om 3.00 uur ‘s ochtends wordt de verse vis gefileerd en dan stapt Cor Bosman uit Monnickendam zonder morren achter het stuur om op donderdag naar de markt in Middelburg te rijden. Op vrijdagmorgen onderneemt hij diezelfde, bijna drie uur durende, reis voor de Vlissingse weekmarkt. Al 44 jaar.

“Heel soms overnacht ik hier”, vertelt de naamgever van vishandel Cor Bosman. “Maar ik vind het rijden niet erg, ik weet niet beter. Toen ik begon, zat onze familie verspreid door het land, maar er stond niemand in het zuidwesten. Zo kwam ik hier terecht. En het publiek is hier geweldig. Vriendelijk, niet chagrijnig. Wat ze kopen moet goed zijn, dan komen ze terug. Daarvoor moest ik de eerste jaren hard aan de bak om het vertrouwen te verdienen.”


Poortje

Inmiddels is de roodblauwe stand van Bosman en zijn team niet meer weg te denken van de markt in Vlissingen en Middelburg. En ze staan bijvoorbeeld ook in Zoutelande en Domburg. De kraam is aangepast voor de anderhalve meter afstand. “Klanten staan nu in een poortje, waar we hen netjes kunnen helpen en ze rustig hun aankopen kunnen inpakken voordat de volgende klant aan de beurt is. De markt is nog steeds een gezellige ontmoetingsplaats, maar dan met wat afstand. Het is bewezen dat de markt in deze coronatijd de veiligste plek is om je boodschappen te doen, omdat je lekker in de buitenlucht bent.”

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief