Plan voor appartementen op ‘doorn in het oog’ aan Goudend
Foto:

Plan voor appartementen op ‘doorn in het oog’ aan Goudend

MIDDELBURG - Het kantoorgebouw aan Goudend 6 in Dauwendaele is niet alleen een doorn in het oog van omwonenden, maar ook van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Middelburg. 


Het pand staat al jaren leeg. In het verleden is er al ingebroken en brand gesticht. Op advies van de brandweer en in overeenstemming met het college heeft de eigenaar houten platen laten spijkeren tegen de ramen. 

Woningwet

Als het gemeentebestuur zou handhaven op het gebied van de woningwet, dan moeten deze platen weer weg. “De ervaring uit de afgelopen jaren leert dat er dan weer veelvuldig zal worden ingebroken en vernielingen aangebracht”, schrijft het college in antwoord op vragen van Mehmet Kavsitli. 

Fietsenhok

Dit jaar nog is het fietsenhok afgesloten. De gemeente kan de eigenaar niet dwingen het weer in gebruik in te nemen of op te knappen. Inmiddels is er een architect bezig met een plan voor herontwikkeling met appartementen. Het college is daar enthousiast over, maar waarschuwt dat er nog geen aanvraag is ingediend.  

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief