Bij Alpha Arnemuiden is iedereen welkom
De mensen van Alpha Arnemuiden.
De mensen van Alpha Arnemuiden. (Foto: Hannie Schot )

Bij Alpha Arnemuiden is iedereen welkom

ARNEMUIDEN - Een groep inwoners van Arnemuiden uit verschillende kerkgenootschappen beginnen woensdag 16 december met een Alpha Online. Het zijn tien bijeenkomsten waarin jong en oud praten over de vragen van het leven en het geloof. Iedereen is welkom om aan te sluiten.


Een van de initiatiefnemers is Lionel van Belzen. Hij wil Alpha geen cursus noemen, omdat ‘mensen dan denken aan iets wat verplicht is’. “Je mag uitstappen wanneer je wil. Ik houd het liever op ontmoetingen.”

Groepjes

Alpha is een wereldwijd initiatief en bestaat al 25 jaar. Overal in Nederland, ook in Zeeland, zijn groepjes mensen van zowel gelovigen als niet-gelovigen actief. Tijdens de ontmoetingen leren ze elkaar kennen, praten over de levensvragen en maken kennis met het geloof. In Arnemuiden komen ze voor het tweede jaar bij elkaar.

Laptop

Het motto is dit jaar ‘thuis vanaf de bank maar niet alleen’. “Vorig jaar was het een succes. Dit jaar vinden de ontmoetingen online plaats vanwege het coronavirus. Aan de ene kant is het een nadeel, omdat je de persoonlijke contacten mist. Aan de andere kant heeft het voordelen. De drempel is lager. Mensen kunnen gewoon vanuit huis, vanaf de bank, met hun laptop op schoot, meeluisteren. Dat is handig als je een gezin en een drukke baan hebt. We hebben nu bijvoorbeeld al een aanmelding van iemand uit Vlissingen, die anders misschien niet had meegedaan.”

Platform

De online ontmoetingen vinden via Zoom plaats. De lokale groepen krijgen hulp van het landelijke platform, zodat alles gesmeerd loopt. Tijdens de eerste bijeenkomst in Arnemuiden op 16 december leggen de initiatiefnemers uit wat Alpha is waarna de aanwezigen in online groepjes uiteen gaan om te praten over een thema.

Interessant

Daarna volgen nog negen Alpha-avonden, die steeds van 19.30 uur tot 21.30 uur duren. “Het is interessant voor iedereen. Zowel jong als oud en zowel uit Arnemuiden als uit andere plekken. Online kan heel Nederland meedoen met Alpha Arnemuiden”, lacht Van Belzen. “Ik hoop op zoveel mogelijk mensen.”

Alpha Arnemuiden heeft een Facebook-pagina met meer informatie over de cursus. Opgeven kan via alpha.arnemuiden@gmail.com.

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief