Tjerk hoopt op veel post
<p>Tjerk Bekink ligt al vijf weken in bed.</p>

Tjerk Bekink ligt al vijf weken in bed.

(Foto: Marielja ten Bruggencate)

Tjerk hoopt op veel post

MELISKERKE – 16 december begon zo leuk, maar eindigde in de ambulance. Sinds zijn ongeluk moet Tjerk Bekink uit Meliskerke bedrust houden en dat is voor een ondernemende jongen als hij geen gemakkelijke opgave. Post is dan een welkome afleiding.


Na een leuke, lange dag werken bij een grondverzetbedrijf ging de 18-jarige Tjerk Bekink samen met zijn vriend Hendrik naar Westkapelle. Daar reden de vrienden op de brommer van Hendrik over de dijk. “In het donker zag mijn maat de grote keien te laat”, vertelt Tjerk. “We werden gelanceerd en smakten op de grond. Mijn helm vloog van mijn hoofd en lag een eind verderop.”

Klaplong

Omstanders belden de hulpdiensten en de jongens werden overeind geholpen. “Hendrik had meer wonden en kneuzingen dan ik, dus hij leek er erger aan toe. Maar toen ik in de ambulance lag kreeg ik het koud en viel flauw.” In het ziekenhuis bleek dat Tjerk niet alleen zijn pols gebroken had en ribben had gekneusd. Hij bleek ook een klaplong te hebben en een bloeding te hebben opgelopen in een van zijn nieren. Om de nier goed te laten herstellen moet Tjerk bedrust houden. “Ik lig nu vijf weken in bed en dat voelt als een heel lange tijd, maar ik ben er nog niet. De bedrust zal tot zeker eind van de maand voortduren.” Visite kan hij nauwelijks ontvangen en de dagen duren lang.

Kraanmachinist

Tjerk mist zijn stageplaats waar hij grond en zand mag verzetten met shovels en kranen. “Ik wil graag kraanmachinist worden, want ik vind grondverzetmachines prachtig.” Zijn ogen stralen als hij praat over zijn stageplaats. Nu leest hij tijdschriften over tractors en machines, maar liever is hij met de machines zelf in de weer. “16 december was echt een leuke dag en ik had niet verwacht dat die zo anders zou eindigen.” Met de kerst lag Tjerk in het ziekenhuis, wat voor de hele familie vreemd en onwennig was.

Zwitserland

Op maandag tussen kerst en oudjaar mocht Tjerk naar huis. In de woonkamer werd een bed geplaatst, waaruit hij naar buiten kan kijken. “Ik kijk uit naar de postbode, want ze zwaait altijd als ze langs loopt en hopelijk brengt ze post.” Via sociale media is er een oproep gedaan om kaartjes te sturen. “Ik heb al ongeveer honderd kaarten ontvangen. Dat is zo leuk. Er zat er zelfs een bij uit Zwitserland.” Hoe meer, hoe beter, geldt in het geval van kaarten. “Het is fijn om een berichtje te lezen, ook als je de afzender niet kent.”

Bode-lezers die Tjerks dag willen opfleuren met een kaartje kunnen post sturen naar: Tjerk Bekink, Brouwpit 8, 4365 BK in Meliskerke.

BIJDRAGE MARIELJA TEN BRUGGENCATE

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6