Kinderen ontvangen het ontbijtpakketje thuis.
Kinderen ontvangen het ontbijtpakketje thuis.

Team Wilgenhof bezorgt ontbijt voor voorleesontbijt

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG - “Het voorleesontbijt konden we toch niet overslaan dit jaar”, vertelt juf Anne-Gera Marteijn. Elk jaar organiseert basisschool de Wilgenhof in Middelburg een uitgebreid voorleesmoment tijdens de Nationale Voorleesdagen. Dat is elk jaar een feest met ontbijt en met leuke verhalen, maar dit jaar is alles natuurlijk anders.

Alle kinderen volgen thuisonderwijs en daarom is er besloten dat er een digitaal voorleesontbijt georganiseerd wordt. Basisschool Wilgenhof heeft lezen (en dus ook voorlezen) hoog in het vaandel staan. En daarnaast vinden zij voorlezen ook erg leuk!

“We wilden ook echt dit leuke moment niet voorbij laten gaan, het is altijd een feestje”, vertelde juf Anne-Gera. Op dinsdag 19 januari zijn de juffen en meesters van Wilgenhof langs de huizen van de kinderen gegaan om ontbijtpakketjes langs te brengen. Anne-Gera: “We gaan zo hup op ons fietsje met alle collega’s langs de kinderen”.
Bakkerij Bliek (Dauwendaele) heeft pakketjes gemaakt met daarin een lekkere krentenbol en een eierkoek. Zo konden de kinderen op woensdag 20 januari gezamenlijk ontbijten en genieten van mooie en vooral spannende verhalen tijdens het digitale voorleesontbijt.

Wilgenhof is een Kindcentrum, dat wil zeggen dat de Kinderopvang Walcheren samen met de basisschool in één gebouw zit en samenwerkt (VSO, peutergroep en BSO). Het is een multiculturele school in de wijk Dauwendaele in Middelburg.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief