Frederike van Battum.
Frederike van Battum. Foto: Edwin Mijnsbergen

Jubileumjaar pakt anders uit voor Studio Blique

Door: Eugene de Kok Algemeen

MIDDELBURG - Studio Blique bestaat al sinds 1936. Het familiebedrijf heeft in die 85 jaar veel doorstaan, maar zoiets als de coronacrisis hebben Frederike en Martijn van Battum nog niet meegemaakt. Het is een lastige periode.

Een 85-jarig jubileum is een feestje waard. “Maar daar staan onze hoofden nu nog niet naar. Dit is een moeilijke periode. We hadden 24 mensen in dienst, dat zijn er nu nog maar negentien. Het deed zeer dat we die contracten niet konden verlengen.”

Service

De Van Battums hebben winkels in Terneuzen, Goes en Middelburg. De situatie is overal anders. “Het is overal slecht nu, al is de ene huurbaas flexibeler dan de andere. En we kunnen aanspraak maken op steunregelingen, maar die zijn lang niet zo mooi als sommige media ons doen geloven. Er moet iedere maand geld bij.” 

De neergang begon volgens Frederike toen de horeca weer op slot moest. “Zonder horeca is een stad nergens. Zonder toeristen en gezellige terrassen zakte de boel in. Wij zitten nog met grote voorraden wintermode die we straks niet meer kunnen verkopen. Dat kost veel geld. Online verkopen we wel wat, maar dat haalt het niet bij de verkopen in de winkels. We kunnen bovendien niet de service bieden die klanten van ons gewend zijn.”

De perspectieven van Studio Blique? “Het houdt een keer op, als er geen oplossingen komen. Aan het eind van de rit is de overheid de grootste schuldeiser. En belasting gaat altijd voor.”

BIJDRAGE EDWIN MIJNSBERGEN



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief