Het werk 'Burning Heart' van Christina de Vos.
Het werk 'Burning Heart' van Christina de Vos. Foto: Christina de Vos

Museum Veere hoopt in voorjaarsvakantie weer open te zijn

Door: Eugene de Kok Algemeen

VEERE - Museum Veere zag net als andere musea haar bezoekersaantallen in 2020 met de helft slinken. Veronica Frenks heeft genoeg te doen nu de Schotse Huizen en het stadhuis weer dicht zijn, maar hoopt in de voorjaarsvakantie open te kunnen. 

De directeur wilde tijdens een nieuwe lockdown op ‘één van de schapenvachtjes op zolder een boek lezen’. “Maar dat komt er niet van”, lacht ze. Veronica Frenks is vrijwel elke dag in één van de gebouwen om zaken af te handelen, fondsen aan te vragen die het verwachte verlies van enkele tienduizenden euro’s beperken en tentoonstellingen te bedenken. “We willen ook de toegankelijkheid verbeteren.” 

Leerlingen

Verder zocht Frenks contact met leerlingen van Nehalennia. Ze legde hen uit dat zij elke dag in een leeg gebouw zit en vroeg of zij ideeën hadden om daar iets aan te doen. Een van de suggesties was om lokale kunstenaars een plek te geven. “Daarop hebben we kunstenaars gevraagd om de kunst die zij in deze coronatijd hebben gemaakt te laten zien.” Het is een schot in de roos, want Frenks heeft al tientallen aanmeldingen binnen. Aan de ene kant ziet ze werk over ‘dingen die iedereen mist’, maar er zit ook donkerder kunst tussen. 

Frenks wil in de voorjaarsvakantie weer open, maar weet niet of dat kan. “Het zou fijn zijn als mensen dan ook weer wat kunnen drinken op het terras bij onze buren en naar een winkel kunnen. Ik mis de bezoekers. En ik wil alle vrijwilligers weer zien, in goede gezondheid.” Meer info over deelname aan de ‘corona-expositie’ via museum@museumveere.nl.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief