‘Ik kan mijn handen lekker laten wapperen’
<p>Op de voorgrond Pieter Nijsse, linksachter Mervin Pattipawaej en staand Dani&euml;l den Haan </p>

Op de voorgrond Pieter Nijsse, linksachter Mervin Pattipawaej en staand Daniël den Haan

(Foto: Jeroen van Opstal)

‘Ik kan mijn handen lekker laten wapperen’

EINDEWEGE - Je brengt het grootste deel van je leven door op de werkvloer. Het is dus belangrijk dat je werk hebt waaraan je plezier beleeft. In de rubriek ‘Op de werkvloer bij’ gaan wij in gesprek met mensen die van hun baan houden. Deze keer gaan we langs bij Daniël den Haan, isolatiespecialist van ISOenergy.


Hij werkt in april vier jaar als isolatiespecialist bij het snelgroeiende bedrijf op industrieterrein Eindewege. Daniël den Haan is via een vriend aan de baan gekomen. Het is niet dat hij altijd isolatiespecialist heeft willen worden. “Ik heb kasteelt gedaan op het Groen College, maar daarmee heb ik nooit iets gedaan. Meteen na mijn school ben ik naar de haven in Rotterdam vertrokken. Daar heb ik twaalf jaar als lasser gewerkt”, legt de inwoner van Zierikzee uit.

Opleiding

Zijn huidige job is totaal iets anders. “In de haven ging het wel eens over geïsoleerde containers, maar meer heb ik niet met isolatie te maken gehad.” Er is geen echte opleiding voor het werk dat de mensen van ISOenergy doen. Je moet handig zijn, enthousiast en klantgericht. Het vak leer je in de praktijk. Zo heeft Daniël het ook onder de knie gekregen. “Mijn eerste klus was in Poortugaal. Ik ben in de vloerisolatie begonnen. Dan kruip je onder de vloer waar je zakken aanbrengt, die je vervolgens volspuit met deze isolatieparels”, wijst hij naar een zakje met zwarte isolatiekorrels.

Spouwmuur

Het is niet de enige isolatiemethode van ISOenergy. Als klant kun je ook kiezen voor spouwmuurisolatie. Dan boren Daniël en zijn collega’s volgens een vaststaand patroon gaten in de buitenmuur. Via deze gaatjes, die na afloop weer dicht worden gemaakt, wordt het isolatiemateriaal in de spouw gespoten. “Je merkt dan meteen het resultaat. De warmte blijft echt binnen”, legt Daniël uit.

Rachels

De laatste twee jaar zit Daniël echter vooral in de dakisolatie. Hij is al weken bezig in Middelburg waar tientallen sociale huurwoningen worden gerenoveerd. Op de zolders verwijderen de mannen de oude dakplaten. Daarna spannen ze folies tegen het dak waarna, ook volgens een patroon, rachels worden geslagen. Als de folies vol zitten met het isolatiemateriaal moet de ISOenergy-ploeg alles netjes aftimmeren, zodat de schilder het karwei de volgende dag kan afmaken. “We doen ongeveer een zolder per dag.”

Volgens Daniël is het mooi werk, afwisselend en heeft hij een gezellige club collega’s. “Ik vind het hartstikke leuk om te doen. Ik heb twaalf jaar in het ijzer gezeten en nu in het hout. Het kan af en toe best intensief werk zijn, maar ik laat mijn handen lekker wapperen. Ik kan sowieso niet stil zitten. En af en toe moet je goed nadenken, omdat het soms passen en meten is op zo’n zolder.”

Eenvoudig

Het is druk bij ISOenergy. Steeds meer mensen laten hun huis isoleren, zodat ze op een eenvoudige manier energie kunnen besparen. Ze kunnen bovendien rekenen op een subsidie. “We hebben veel werk.”

Dat het goed gaat, merkt Daniël ook als werknemer van ISOenergy. “Als je een bepaald stuk gereedschap nodig hebt om je werk te doen, krijg je het bij wijze van spreken de volgende dag. Daar wordt helemaal niet moeilijk over gedaan.”

Meer informatie

Meer informatie over het bedrijf is te vinden op https://www.isoenergy.nl of bel via 0113-724999.[

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6