Zicht vanuit een tuin op de stadhuistoren in Veere
Zicht vanuit een tuin op de stadhuistoren in Veere Foto: D. van der Vlies

Marie Tak en Stadhuismuseum gaan ook toeristen ontvangen en wegwijs maken

Door: Eugene de Kok Algemeen

DOMBURG - Het Marie Tak van Poortvliet Museum in Domburg en Stadhuismuseum in Veere nemen dit jaar een deel van de taken van de VVV over. 

Zij zorgen voor het toeristisch gastheerschap. 

De gemeente Veere ziet dit als een tussenjaar. In 2022 wil ze met een alternatief voor deze taak van de opgeheven VVV komen. Het Marie Tak van Poortvliet en Stadhuismuseum zorgen in 2021 voor een toeristisch gastheerschap ‘op basisniveau’. 

Subsidie

Het museum in Domburg krijgt daarvoor 95.000 euro subsidie. Hiervan moet het onder meer 2,2 fte en kantoorkosten betalen en iets doen aan de zichtbaarheid. Het Marie Tak van Poortvliet is enthousiast. Door de coronacrisis zijn vrijwilligers gestopt. Door te werken met een paar betaalde krachten kan het museum vaker open zijn. Bovendien hoopt ze een deel van de toeristen te verwelkomen in het museum. 

Wegwijs

In Veere gaat het om 1,2 fte, verdeeld over twee of drie personen die toeristen ontvangen en wegwijs maken. In het stadhuis moet bouwkundig bovendien een en ander worden aangepast. De stichting Delta Cultureel heeft aan 75.000 euro genoeg om de kosten te dekken. 

De musea willen samenwerken op dit gebied. In totaal heeft Veere in de begroting 390.000 euro gereserveerd voor de VVV. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief