Middelburg heeft dit jaar één stembureau minder, maar vier zijn er wel eerder open
Foto: Amber Janssen

Middelburg heeft dit jaar één stembureau minder, maar vier zijn er wel eerder open

MIDDELBURG - In de gemeente Middelburg zijn vier stembureaus eerder open voor de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart. 


In de ZB aan de Kousteensedijk, De Sprong aan De Aanloop, De Kruitmolen aan de Kruitmolenlaan en in dorpshuis De Arne in Arnemuiden kun je ook op 15 en 16 maart je stem uitbrengen. Dat zegt het college van burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van CDA-raadslid Bert Kollen. 

Maatregelen

Op de dag van de verkiezingen zelf zijn er 25 stembureaus geopend. In 2017 was dat er eentje meer. In de bureaus worden allerlei maatregelen genomen tegen corona. Zo zijn er bijvoorbeeld genoeg rode potloden voor alle inwoners van de gemeente Middelburg.

Er komen geen stembureaus in verzorgingshuizen, omdat de bewoners dit keer ook kunnen stemmen per post en ook via een volmacht. 

Posters

Kollen informeerde in zijn vragen ook naar het aantal borden waarop partijen posters kunnen plakken. Tijdens de vorige campagne bleken de dertien borden te weinig ruimte te bieden voor alle partijen. 

De gemeente plaatst er ondanks een recordaantal partijen dat dit jaar meedoet echter niet meer. Ze vindt de twintig ‘plakvlakken’ per bord genoeg.              

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6