‘Fijn om te zien hoe blij iemand is met een kei’
<p>Annelien Andriesse beschildert steentjes en laat die rondzwerven voor de gelukkige vinder.</p>

Annelien Andriesse beschildert steentjes en laat die rondzwerven voor de gelukkige vinder.

‘Fijn om te zien hoe blij iemand is met een kei’

MIDDELBURG - Op Facebook zag Annelien Andriesse uit Middelburg een foto van blije kinderen met beschilderde stenen. “Ik was benieuwd wat het was en wat bleek, mensen in de Facebookgroep Kei Tof beschilderen keitjes en laten die zwerven in het park of in de stad.” Ook Andriesse werd lid.

Wie een keitje vindt, mag ‘m meenemen om te houden of verder te laten zwerven voor een volgende vinder. Het is leuk voor de maker als gevonden keien worden gemeld in de Facebookgroep. “Het is zo fijn om te zien dat iemand blij is met een kei”, zegt Andriesse.


Graf

Sinds november heeft ze ruim tachtig stenen beschilderd. Ze houdt van herkenbare afbeeldingen als fietsjes, hartjes, vliegers en Zeeuwse knopen. “Hoe je het doet, maakt niet uit. Het gaat om het gebaar en het plezier dat je zelf beleeft aan het schilderen en wegleggen.” Omdat de keien in de buitenlucht liggen is het belangrijk om watervaste verf of permanent stiften te gebruiken, anders spoelt de tekening weg. 

“Sinds ik keitjes schilder en wegleg, fiets ik naar plaatsen waar ik anders niet per se naar toe hoef. Ik vind het leuk om steeds nieuwe plekjes te vinden waar ik een kei kan achterlaten, daarbij let ik op dat de kei ook gevonden kan worden. Ik leg ze op een bankje of muurtje.” Vinders kunnen de kei verder laten zwerven en zo kan een kei in andere plaatsen weer opduiken. “Laatst zag ik dat een van mijn keitjes bij het graf van een gevallen piloot was gelegd, helemaal in Werkhoven in de provincie Utrecht. Dat vind ik echt bijzonder.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6