Weerbericht: ‘Van winterpret naar rokjesdag’
Foto: Wesley van der Linde/GroenNieuws

Weerbericht: ‘Van winterpret naar rokjesdag’

Afgelopen week stonden veel mensen nog op het natuurijs en dit weekend lijkt het erop dat de lente los gaat barsten. Meteoroloog Johnny Willemsen van WeerOnline voorspelt voor dit weekend een mix van zon en sluierwolken. “Met 15 tot 17 graden worden zaterdag voor het eerst dit jaar lentetemperaturen bereikt.”


Daarbij is het volgens Willemsen uit de wind en in de zon zelfs warm genoeg om in de tuin te zitten. Zondag kan het kwik zelfs nog wat verder oplopen.   “Vanaf vandaag krijgen we een hele serie lenteachtige dagen met op grote schaal 15 graden of meer. Hij verwacht dat verschillende datum-warmterecords gaan sneuvelen. “Het wordt een vrij zonnige en droge dag en daarmee lijkt het weer sterk op dat van vorige week zaterdag. Ook toen scheen de zon volop, maar vroor het op grote schaal door een koude oostenwind. De temperatuur stijgt vandaag naar 15-17 graden en daarmee is het 16 tot 20 graden warmer dan een week geleden.”

De lenteachtige temperaturen danken we volgens de meteoroloog aan een zuidenwind en die kan ook Saharastof met zich meebrengen. “Hierdoor kan de laagstaande zon gepaard gaan met extra warme kleuren. Naar verwachting blijft het tot en met donderdag uitzonderlijk zacht voor de tijd van het jaar en daarbij zullen ook datum-warmterecords worden gebroken. Woensdag worden de hoogste temperaturen verwacht. In het zuidoosten kan het 19 graden worden en flirt de temperatuur met de 20 graden. Bij 20 graden of meer is sprake van een warme dag en deze zijn in de winter zeldzaam. Vanaf vrijdag is het zachte weer voorbij en komen de maxima rond 10 graden uit. ’s Nachts neemt de kans op lichte vorst toe. Wel blijft het overwegend droog met zonnige perioden.

Robbert Temmen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6