Zeeuws energieakkoord, 7000ste uitreiking RRE voucher.
Zeeuws energieakkoord, 7000ste uitreiking RRE voucher.

Al 7000 Zeeuwen maken gebruik van Regeling Reductie Energie

Door: Redactie Algemeen

MIDDELBURG/VEERE - De Regeling Reductie Energie (RRE) is verlengd tot 31 december 2021. Dit geeft nog meer Zeeuwse woningeigenaren de kans om een voucher aan te vragen en de stap te zetten naar duurzamer wonen. Zeeuwse woningeigenaren vragen via de RRE eenvoudig een voucher aan van circa 90 euro voor energiebesparende producten of een persoonlijk energieadvies.

Sinds september maakten al 7000 Zeeuwen gebruik van de regeling. Wethouder Joost de Goffau (gemeente Goes) verraste woningeigenaar Nienke met een extraatje, omdat zij de 7000e voucher heeft aangevraagd. Zij vroeg het onafhankelijke energieadvies van Energiek Zeeland aan en kreeg daarnaast een handige energieverbruiksmanager. Hiermee heeft zij altijd en overal inzicht in haar energieverbruik.

Wethouder Joost de Goffau is blij met het succes van de regeling en het aantal aanvragen tot nu toe. Voor de Zeeuwse woningbezitters die nog geen voucher hebben aangevraagd is de verlenging een mooie kans dit alsnog te doen. “Het is niet alleen een product, we hopen ook dat de bewustwording vergroot wordt en mensen aan het denken zet of er nog meer stappen te zetten zijn in het verduurzamen van hun woning. Verduurzamen levert niet alleen energiebesparing op, maar vaak ook meer wooncomfort.”

De RRE-regeling is er speciaal voor woningeigenaren om ze te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Zeeuwse woningeigenaren ontvangen subsidie van circa 90 euro voor een product of dienst om de eigen woning te verduurzamen. Een aantal hiervan zijn kosteloos met de subsidie. Er zijn in totaal 40.000 vouchers beschikbaar voor heel Zeeland. De Regeling Reductie Energieverbruik loopt t/m 31 december 2021. Een voucher aanvragen kan op www.duurzaambouwloket.nl/zeeland



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief