Marloes Loos maakt zich hard voor een schone natuur
<p>Marloes Loos zet zich in voor een schoon strand.</p>

Marloes Loos zet zich in voor een schoon strand.

Marloes Loos maakt zich hard voor een schone natuur

BIGGEKERKE - Marloes Loos uit Biggekerke vindt het een kwestie van opvoeding om geen afval in de natuur te dumpen. “Ik heb al jong geleerd dat je kauwgom en snoeppapiertjes in een afvalbak gooit”, aldus Loos.

Ze ergerde zich altijd al aan het zwerfafval dat ze in de natuur en op het strand zag liggen en ruimde dat dan meestal ook op. Sinds een jaar of vijf is ze er bewuster mee bezig, meestal op het strand. “Niet direct in groepsverband, dat vind ik vaak te druk, maar samen met mijn man of met een vriendin. Ook doe ik mee met de actie Schone Rivieren. Dan krijg je honderd meter strand toegewezen en ga je daar aan de slag.” Toen ze ergens las dat ze een gratis grijper kon lenen om afval op te ruimen, meldde Loos zich daarvoor direct aan. “Onlangs hebben we zwerfafval opgeruimd bij Neeltje Jans. Ik vind het heel irritant als ik zo’n zak zie liggen van bijvoorbeeld de McDonalds. Die gooi je toch niet weg in de natuur?”

Vispluis


Ook ergert ze zich aan het plastic dat ze, in alle soorten en maten, vindt op het strand. Net als aan het zogenaamde vispluis dat overal ligt. “Tijdens de opruiming van Schone Rivieren vorig najaar, vonden we op het strand tussen Zoutelande en Westkapelle veel grote spijkers. Die bleken afkomstig te zijn van de strandhuisjes die weggehaald waren en hadden ze zomaar laten liggen.”

BIJDRAGE ELLEN DE VRIEND

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6