‘Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek’
<p>De boekentip van Monique Eeskens is &#39;De rivier&#39; van Karl Marlantes.</p>

De boekentip van Monique Eeskens is 'De rivier' van Karl Marlantes.

‘Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek’

MIDDELBURG - Het is geen vakantie, maar doordat je vooral thuis moet blijven, is er meer tijd voor andere zaken, zoals het lezen van een goed boek. Het personeel van De Drvkkery geeft leestips.


Dit keer is het de beurt aan medewerkster Monique Eeskens om een boek in de schijnwerpers te zetten. Zij kiest voor ‘De rivier’ van Karl Marlantes. “De broers Ilmari en Matti en hun zus Aino emigreren rond 1900 van Finland naar het Westen van Amerika om de sociale en politieke ellende te ontvluchten. Zij bouwen met veel moeite een nieuw leven op.”

Uitbuiting

Marlantes schetst volgens Eeskens een indrukwekkend beeld van de armoede en de ellende waar de immigranten in terecht kwamen, van de uitbuiting in de houtindustrie en de visserij, de macht van de bazen, de opkomst van de vakbonden en het grote verzet daartegen, en de worsteling van de nieuwkomers om zich aan te passen zonder hun afkomst te verloochenen. Ook moeten zij omgaan met de soms grote gevolgen van WOI, de Spaanse Griep, de Drooglegging en de Grote Depressie.

Familiekroniek

“Laat je niet afschrikken door de dikte van het boek; het is zeer vlot leesbaar en blijft tot het einde toe boeien. Een zeer geslaagde combinatie van familiekroniek en historische roman!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6