Rozenbottel is er nu ook in een gehaakte versie
Iena (links), haar vriendin Jacky en de gehaakte Rozenbottel.
Iena (links), haar vriendin Jacky en de gehaakte Rozenbottel. (Foto: Galerie T)

Rozenbottel is er nu ook in een gehaakte versie

MIDDELBURG - Rozenbottel is er nu ook in een gehaakte versie. Iena Tanghe vond de Middelburgse mascotte zo leuk dat ze zelf een patroon van het poppetje maakte en hem haakte. Binnenkort kan iedereen dat doen.


“We gaan pakketjes maken met een patroon en het katoen, die binnenkort via Galerie T kunnen worden besteld. En van Stokroosje komt er ook een gehaakte versie”, zegt de Middelburgse. Iena Tanghe kwam vorig jaar op het idee toen ze met een vriendin uit Nijmegen door Middelburg liep. Bij de frietkraam op de Koningsbrug zagen ze de bronzen versie van Rozenbottel, die is betaald met de verkoop van de beeldjes. “Mijn vriendin vond het beeldje geweldig, net als ik. Mijn vriendin heeft er eentje besteld voor mijn verjaardag, maar zij wilde er ook eentje.” 

Iena besloot een gehaakte versie te maken. “Ik haak voor mijn plezier. Het is een fijne hobby en ik word er lekker rustig van. Dit vond ik ontzettend leuk om te maken, omdat het een grappig figuurtje is en echt iets van Middelburg is.”

Voorbereidingen

In het maken van het patroon en andere voorbereidingen zijn zeker veertig uur gaan zitten. “Het haken zelf heeft me tussen de tien en twaalf uur gekost.” Ze is tevreden over het eindresultaat dat zelfstandig kan staan. Lia Hector van Galerie T reageerde ook enthousiast. Haar zoon Vincent heeft Rozenbottel en Stokroosje gemaakt. Iena kwam met het idee om haakpakketjes te maken. “Dan kan iedereen ze maken”, zegt Iena.

“Ik ben zelf lid van een paar haakclubjes op internet en weet dat dit soort dingen de hele wereld kunnen overgaan. Hoe leuk zou het zijn als er straks ergens in Amerika een Rozenbottel staat? Als dat een beetje bijdraagt aan de bekendheid van Middelburg is dat toch prachtig?”

Iena is geboren en getogen in Harderwijk en woont sinds ruim vijf jaar in Middelburg. “Heerlijk naar mijn zin”, lacht ze. “Ik vind Rozenbottel en Stokroosje geweldige mascottes voor de stad. Ze passen er precies bij. Wat mij betreft mag er veel meer mee worden gedaan. Ik vind het zelfs een beeld op de Markt waard.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6