Waterschap en gemeente Veere ondertekenen huurovereenkomst kustparkeerterreinen
Toine Poppelaars, dijkgraaf, en Pieter Wisse, wethouder gemeente Veere tekenen de huurovereenkomst
Toine Poppelaars, dijkgraaf, en Pieter Wisse, wethouder gemeente Veere tekenen de huurovereenkomst (Foto: Gemeente Veere)

Waterschap en gemeente Veere ondertekenen huurovereenkomst kustparkeerterreinen

De gemeente Veere gaat alle kustparkeerterreinen van het waterschap Scheldestromen op het Veerse grondgebied huren. Er is een contract afgesloten tot 2050. Hiermee kan de gemeente het uniforme beleid, betaald parkeren langs de hele kust waarbij de dagtoerist meebetaalt aan de voorzieningen, gaan uitvoeren.


Voor het jaar 2021 gaat het om eenentwintig parkeerplaatsen. Dertien parkeerterreinen werden al van het waterschap gehuurd. De voorbereidingen voor de zeven terreinen die de gemeente Veere erbij gaat huren nemen nog enige tijd in beslag. Het moment van invoering van betaald parkeren wordt vastgesteld in overleg met de belanghebbenden.

De parkeerinkomsten zullen onder meer worden gebruikt voor de verbetering van de voorzieningen in het strand- en kustgebied.  Daarbij kan worden gedacht aan extra recreatief zand op het strand (zandfonds), aanpassingen aan de infrastructuur, verbetering van duinovergangen, toegankelijke stranden en douches. De kustparkeerterreinen worden gefaseerd opgeknapt, in de vorm van nieuwe toiletten, meer oplaadpunten voor elektrische auto’s en meer groen.

De dertien terreinen die de gemeente al huurde bevinden zich aan de Galgeweg (Koudekerke), Strandweg (Koudekerke), Valkenisseweg (Valkenisse), Randduin aan Strandweg (Domburg), De Vier Hoogten Duinweg (Domburg), Oranjezon Kon. Emmaweg (Vrouwenpolder), Breezand Fort den Haakweg (Vrouwenpolder), Van Woelderenlaan (Vlissingen), Westhove Domburgseweg (Domburg), Resto Veersegatdam (Veere), Strand Veersegatdam (Veere), West Veersegatdam (Veere), Midden Veersegatdam (Veere).

De zeven terreinen die de gemeente nieuw huurt in 2021 bevinden zich aan de Langstraat in Zoutelande) en in Westkapelle: Joossesweg, Zuidstraat, Hogeweg, K.de Vosweg, Baaiweg en Trommelweg (Noordduine). De drie terreinen die later worden toegevoegd aan de huurovereenkomst zijn Westduin (overgang Strandpaviljoen Vloed), De Bucksweg (tussen Zoutelande en Westkapelle) en Buitentalud Zeedijk (Westkapelle).

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6