Afbeelding
Foto: Verkeerspolitie ZWB

Drie jongens (18, 21 en 22) aangehouden voor vernielingen in omgeving van Spinhuisweg

Door: Amber Kuijs 112 Meldingen

MIDDELBURG - De politie heeft zaterdagochtend drie jongens van 18, 21 en 22 jaar aangehouden. Zij zouden met kliko’s gegooid hebben en tegen auto’s geschopt hebben in de omgeving van de Spinhuisweg in Middelburg.

Rond 05.30 uur meldden verschillende getuigen bij de politie dat in de omgeving van de Spinhuisweg een lawaaiig groepje jongens vernielingen aanrichtten. Volgens getuigen zou er met kliko’s gegooid zijn en zou het groepje tegen auto’s gegooid hebben. Nadat de signalementen van de jongens in het groepje waren doorgegeven, maakten agenten een zoekslag door de buurt. 

Op basis van die signalementen werden er drie verdachten op de Statenlaan en op het Groene Woud aangehouden. Het gaat om drie jongens van 18, 21 en 22 jaar oud uit Middelburg. Zij zijn overgebracht naar een politiecellencomplex, waar ze vandaag gehoord worden. In hun verklaringen spraken getuigen over meer dan drie jongens. Meer aanhoudingen worden daarom niet uitgesloten. 

Het is nog niet duidelijk of er door de acties van de groep schade is ontstaan. Daarom stelt de politie een onderzoek in. Eventuele gedupeerden kunnen aangifte doen. 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief