<p>Charlotte Antheunisse en Mariska Wondergem tijdens shoots van Be You Boudoir</p>

Charlotte Antheunisse en Mariska Wondergem tijdens shoots van Be You Boudoir

(Foto: Edwin Mijnsbergen)

Aandacht voor Internationale Vrouwendag in Middelburg

Middelburg - Het is Internationale Vrouwendag. Vandaag staan wereldwijd de gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal. Door heel Nederland worden (online) evenementen georganiseerd waar iedereen aan mee kan doen. In Middelburg gebeurde dat afgelopen weekend al.


Zo organiseerden de Soroptimistclubs Zeeland, het Zeeuws Vrouwenplatform en Vrouwen van nu Zeeland op zaterdag 6 maart het online evenement ‘Jij maakt het verschil’, waarbij diverse Zeeuwse vrouwen via een live stream vertelden over invloed uitoefenen, lef hebben, in jezelf geloven en hun inspiratiebronnen. Volgens mede-organisator Deborah van Belzen was het evenement een succes. “Er werden zowel tijdens als na afloop van de uitzending veel vragen gesteld via de chat.” Een link naar de opnamen van het evenement kunnen via de organisatie worden opgevraagd.

Bolwerk

Hoe bestorm ik een mannenbolwerk? Die vraag stond zondag centraal tijdens een wandeling over de Middelburgse bolwerken met Europarlementariër en voormalig vakbondsvrouw Agnes Jongerius, gedeputeerde Anita Pijpelink en kandidaat-kamerlid Barbara Oomen. Een op een wandelend gaven de drie topvrouwen, allemaal ook PvdA-lid, jonge vrouwen tips. Zoals, van Agnes Jongerius, ongegeneerd om hulp vragen: “de meeste mensen helpen graag”. Of, van Anita Pijpelink, “grijp kansen als ze voorbij komen, de praktische bezwaren lossen zich wel op”. Barbara Oomen benadrukte het belang van je dromen achterna jagen, en niet te perfectionistisch zijn.

Be You Boudoir

De twee vrouwen achter het initiatief ‘Be You Boudoir’ gooiden het over weer een andere boeg. In het kader van de Internationale Vrouwendag fotografeerde Mariska Wondergem zes krachtige vrouwen. Wondergem werkt al geruime tijd samen met Betiana Meza, een vriendin uit de tijd dat ze samen voetbalden bij Voetbalvereniging Veere. Samen leggen zij nu andere vrouwen vast zoals die vrouwen ook echt zijn, in alle soorten en maten, zonder allerlei fotobewerkingen en verhullende trucs. Omdat ze vinden dat vrouwen zichzelf moeten durven en kunnen zijn. De twee houden het luchtig, maar vinden tegelijkertijd wel dat het nog steeds hard nodig is om op te komen voor de rechten van vrouwen. “Nu ook met de verkiezingen bijvoorbeeld”, stelt Betiana, “er is veel aandacht voor alle vrouwen die zich verkiesbaar stellen maar uiteindelijk ligt de macht straks weer bij oude witte mannen. Dat moet echt anders.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6