Middelburgse skaters op het Abdijplein in Middelburg
Middelburgse skaters op het Abdijplein in Middelburg (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Gemeente Middelburg sluit Skatepark Veerse Poort definitief

MIDDELBURG - De Gemeente Middelburg sluit de skatebaan in de wijk Veersepoort definitief. Dat heeft het college geschreven in een brief aan de groep skaters.


Het skatepark, in de Middelburgse wijk Veersepoort, werd in januari van dit jaar op last van de rechter gesloten. Die uitspraak kwam na een lang slepende kwestie, waarbij omwonenden van de baan een rechtszaak tegen de gemeente aanspanden omdat ze vonden dat die te weinig doet om de overlast van skaters en steppers te beperken. Nu laat het college weten dat de skatebaan niet meer open zal gaan.

Het college schrijft onder meer: “het college ziet geen andere mogelijkheid dan de skatebaan in de Veersepoort definitief te sluiten. Voor het slopen is geld nodig en dat gaat het college aan de gemeenteraad vragen. In de plaats van de skatebaan komt een nieuwe speelvoorziening voor jongeren tot ongeveer 12 jaar. Hoe en waar die gaat komen moet nog worden bedacht. De mensen uit de buurt kunnen daar over meedenken. Het college durft het vanwege geldproblemen bij de gemeente niet aan om aan de gemeenteraad om geld te vragen voor het bouwen van een nieuwe baan ergens anders. Dat kost meer dan € 300.000,-- en dat geld heeft de gemeente niet. Dat is slecht nieuws voor de skaters maar dat is even niet anders. Wel vindt het college dat er een keer een nieuwe baan ergens anders zou moeten komen. Het college vraagt daarom aan de raad om een nieuwe skatebaan als wens voor de nabije toekomst op te nemen in een lijst van andere wensen. Dat wordt de Kadernota 2022-2025 genoemd.”

De gemeente tekent aan dat de mogelijkheid bestaat dat er tot het afbreken van de skatebaan afspraken kunnen worden gemaakt met de Buurtgroep Prettig Wonen, om de baan nog een poosje te kunnen gebruiken, maar durft nog niets te beloven. Zodra de gemeenteraad een besluit heeft genomen, praten het college verder met de Buurtgroep om te kijken wat nog mogelijk is om de baan wel of niet nog een poosje te gebruiken.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6