Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, spreekt tijdens de ceremonie de kijkers toe.
Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, spreekt tijdens de ceremonie de kijkers toe. (Foto: Roosevelt Foundation)

Uitreiking Four Freedoms Awards vanuit Middelburg

MIDDELBURG - Vandaag, 31 maart, worden de Four Freedoms Awards 2021 uitgereikt. Vanuit Middelburg ontvangen vijf bijzondere mensen en organisaties op 31 maart een onderscheiding, omdat zij zich met grote toewijding inzetten voor de vier vrijheden van Franklin Delano Roosevelt. Om 13:00 uur is de vooraf opgenomen ceremonie online te bekijken.


De winnaars van de Four Freedoms Awards zijn de Filipijnse journalist Maria Ressa, presentator en wereldverbeteraar Sander de Kramer, Religions for Peace (Azza Karam) en de burgemeester van Palermo Leoluca Orlando. De International Four Freedom Award wordt uitgereikt aan de Verenigde Naties (Anto´nio Guterres). De verschillende awards worden vanwege corona digitaal uitgereikt door bekende en betrokken Nederlanders (presenters). Dit jaar zijn dat demissionair minister-president Mark Rutte, voetbaltrainer Guus Hiddink, journaliste Simone Weimans, reclamemaker Mark Woerde en actrice Hadewych Minis.

Ceremonie
Om 13 uur is de première van de vooraf opgenomen Four Freedoms Awards ceremonie. Diverse hoogwaardigheidsbekleders leveren een bijdrage aan deze ceremonie. Koning Willem-Alexander, demissionair minister-president Mark Rutte en Anne Roosevelt, kleindochter van Franklin D. Roosevelt, hebben allemaal een speciale videoboodschap gemaakt. In de ceremonie zitten ook portretten en speeches van alle laureaten en presenters. De ceremonie wordt omlijst door het Matangi strijkkwartet met muziek gecomponeerd door Peter Slager (BLØF) en Martin Fondse.

Meet-up
Vanaf 14 uur gaan vier jongeren in gesprek met de laureaten onder leiding van presentator Joris Luyendijk tijdens de Meet-up. Kijkers kunnen via de chatfunctie vragen stellen aan de laureaten. Er zijn ook gesprekken te zien met vier vrijheidssprekers: Simone Weimans, Nathascha van Weezel, Joris Linssen en Massih Hutak. Deze Meet-up is ontstaan uit de samenwerking tussen de Roosevelt Foundation en Stichting Vrijheidscolleges.

Zowel de ceremonie als de Meet-up zijn Engelstalig. Alles behalve de live onderdelen zijn Nederlands ondertiteld. Het gehele programma is te bekijken via fourfreedoms.nl.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6