El van Hal legt de laatste hand aan de tegelgedichten op de Kousteensedijk in Middelburg
El van Hal legt de laatste hand aan de tegelgedichten op de Kousteensedijk in Middelburg (Foto: Edwin Mijnsbergen)

Eregalerij tegels stadsdichters Middelburg verhuisd naar de Kousteensedijk

MIDDELBURG - De tegels met daarop gedichten van alle (voormalige) stadsdichters van Middelburg, zijn verplaatst van het Koorkerkplein onder de Lange Jan naar de entree van de ZB aan de Kousteensedijk. 


Rond het middaguur ging El van Hal van Kunst en Cultuurroute Middelburg net voor de laatste keer met een stoffer over de tegels. Ze legde graag even uit waaróm de tegels zijn verplaatst. “De reden ervoor is vrij simpel: op het Koorkerkplein werden de tegels steeds kapotgereden door vrachtwagens, daarom ging de stichting op zoek naar een nieuwe plek. Het loop- en rolstoelpad van ‘het huis van de taal’ bleek een uitstekende locatie, voor deze lokale ‘walk of fame’. De tegelgedichten verhuisden in 2013 ook al eens, van de Markt in Middelburg naar het Koorkerkplein.

“De verhuizing van de tegels maakt deel uit van een grotere onderhoudsronde”, legde El uit. Zo zijn de gevelgedichten door heel de stad ook weer opgeknapt én uitgebreid met vijf nieuwe, waaronder het prachtige ‘Heb ik niet getracht, van Karel Leeftink, op de zijgevel van Café Le Penseur aan de Varkensmarkt.

De Kunst- en Cultuurrroute Middelburg zal in juni helemaal in het teken staan van poëzie. Dan wordt ook de nieuwe wandelroute langs de gevelgedichten gepresenteerd, die de route maakte in samenwerking met De Drvkkery.
De tegelgedichten verhuisden overigens al vaker. In 2013 verkasten ze van het ‘Tympaanplein’ naar het Koorkerkplein.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6