Milly Kooger
Milly Kooger (Foto: ANNET EEKMAN )

Water aan de lippen van Kinderboerderij De Klepperhoeve

MIDDELBURG – Hoofd dierverzorging Milly Kooger van kinderboerderij de Klepperhoeve in Middelburg heeft nog niet echt een lentegevoel doordat de boerderij gesloten is. Ze mist de bezoekers en met name de kinderen en merkt aan de dieren dat ze de aaien en knuffels ook missen. 


Labrador Luna vormt met twee hondenvrienden het welkomstcomité van de Klepperhoeve. Milly vertelt dat ze er zelf al vijfentwintig jaar werkt. “Ik begon hier als stagiair van zeventien jaar en ik ben nu tweeënveertig, dus dat klopt wel ongeveer.” Ze is blij dat de stagiaires voor de verschillende opleidingen dierverzorging de laatste weken weer mogen komen werken. En de ongeveer vijfentwintig jeugdvrijwilligers komen ook weer helpen. “Het is vooral fijn voor de dieren die zo wat extra aandacht krijgen.”

Milly legt uit dat het, ondanks de subsidie die de kinderboerderij krijgt, financieel wel steeds lastiger wordt. “We hebben geen kinderfeestjes, gaan niet met onze dieren naar verzorgingstehuizen en hebben ook geen ponyritten, terwijl alle onkosten wel gewoon doorlopen. Daardoor staat het water ons nu wel aan de lippen. Aan het begin van Covid hebben we een actie gehouden voor voer, hooi en stro, die erg goed liep. Daarna mochten we weer een paar maanden open, maar nu zijn we alweer vier maanden dicht.” Ze vindt het zuur dat het bij de naburige speeltuin wél vol zit met kinderen en ouders.

Om extra inkomen te genereren verkoopt de Klepperhoeve eieren, uien, aardappelen en groenten. Ook is er een club van vijftig, die jaarlijks 50 euro doneert en zijn er mensen die een boerderijdier hebben geadopteerd. Verder worden oud ijzer, lege statiegeldflessen en kleine elektrische apparaten ingezameld. Eind november is een nieuw koetje in de boerderij komen wonen, nadat een van de twee oudere koeien overleed. Geitenmoeder Pip is bevallen van twee mooie bokjes: Storm en Sibbe. En geitenmoeder Vlinder kreeg zelfs een drieling: Emmi, Kiki en Appie. Voor de rest is er geen jongvee. Milly vindt het niet erg. “Jonge dieren zijn vaak wel aantrekkelijk voor de kinderen, maar ik ga niet bewust met onze dieren fokken.”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6