Magdalonschool Veere krijgt groen schoolplein
Voorlopig ontwerp SVS de Magdalon Veere
Voorlopig ontwerp SVS de Magdalon Veere (Foto: Gemeente Veere)

Magdalonschool Veere krijgt groen schoolplein

VEERE - Vandaag om 10.00 uur opent de burgemeester van Veere, Rob van der Zwaag, het groene schoolplein van de Magdalonschool in Veere. Samen met een leerling verricht hij buiten op het schoolplein de openingshandeling. Dit alles met inachtneming van de coronaregels. De Magdalon heeft gebruikt gemaakt van de subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen.


Kinderen brengen ongeveer 40 procent van de tijd dat ze wakker zijn door op school, veelal binnen in het klaslokaal. Uit onderzoek blijkt dat het impact heeft op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én een positief effect heeft op de vitaliteit van leerkrachten. Groene schoolpleinen bieden hier grote kansen voor. Het doel van de Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen is om in één schoolgeneratie alle Zeeuwse kinderen een groene speel- en leerplek geven. 

Gemeente Veere vindt dit belangrijk omdat een groen plein biedt kansen om de gezondheid en leerprestaties van kinderen te verbeteren. Het heeft impact op de sociale, emotionele en motorische ontwikkeling van kinderen én heeft een positief effect op de vitaliteit van leerkrachten, zo blijkt uit Zeeuws onderzoek. Inmiddels zijn er al een aantal schoolpleinen vergroend in de gemeente. Naast de subsidie vanuit IVN Natuureducatie heeft Veere daar bovenop ook een eigen subsidieregeling beschikbaar gesteld. De gemeente stelt het belangrijk te vinden dat kinderen opgroeien in een rijk, groen speel- en leerlandschap.

In 2019 en 2020 ontvingen vijfentwintig Zeeuwse scholen subsidie voor het groener maken van hun schoolplein. Er is in 2021 budget beschikbaar voor het vergroenen van acht schoolpleinen in Zeeland. De subsidie biedt scholen een steuntje in de rug om hun groene schoolplein te realiseren. Scholen kunnen tot 5 april 2021 hun aanvraag indienen. De subsidieregeling Groene Revolutie Zeeuwse Schoolpleinen 2021 is onder voorbehoud van een formeel besluit van Gedeputeerde Staten van de Provincie Zeeland.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6