Little Heart - Christina de Vos
Little Heart - Christina de Vos (Foto: Museum Veere)

Kunstexpositie in winkel Museum Veere

VEERE - Museum Veere geeft kunstenaars dit voorjaar de gelegenheid om het werk dat zij de afgelopen periode maakten in coronatijd te exposeren in de museumwinkel aan de Schotse Huizen op de Kaai in Veere.


Epidemieën zijn van alle tijden. Hoe beleven hedendaagse kunstenaars de COVID-19 epidemie van nu? Wat doet de dreiging van een besmettelijke ziekte, eenzaamheid en beperkingen met hen en hun werk? Deze vragen vormen het gezamenlijk thema van de expositie Kunst in Coronatijd. De expositie bestaat uit een grote diversiteit aan kunstuitingen. Het museum mag nog niet open, maar de museumwinkel op afspraak wel. 

Laatste duwtje
Museum Veere kreeg voor kerst brieven van leerlingen van scholengemeenschap Nehalennia. Brieven met goede wensen, brieven met suggesties wat een museum zou kunnen betekenen in deze periode. Een van de brieven viel samen met de wens van kunstenaars om gedachten en ideeën te delen. ‘Zorg voor een kunstexpositie van kunstenaars van nu’, schreef een leerling. Dat was het laatste duwtje, aldus museumdirecteur Veronica Frenks.

Kunst in coronatijd
In samenwerking met twee kunstenaars, Marion Crezée en Christina de Vos, heeft Museum Veere nu de expositie Kunst in Coronatijd gerealiseerd in de Beeldenzaal die tijdelijk winkelruimte is. Daar kijken Anna van Borsele en haar familie - de originele stadhuisbeelden - naar de manier waarop kunstenaars vijfhonderd jaar later omgaan met dezelfde dreigingen als waarmee zij te maken hadden.Bezoekers voor de winkel én de expositie kunnen een afspraak maken door te bellen naar 0118-501744. Ook is de expositie online te bekijken op www.museumveere.nl/online-exposities.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6