ZLM - Don Stadsloop Middelburg op de lange baan
ZLM - Don Stadsloop Zuidsingel Middelburg
ZLM - Don Stadsloop Zuidsingel Middelburg (Foto: ZLM - Don Stadsloop)

ZLM - Don Stadsloop Middelburg op de lange baan

MIDDELBURG - De ZLM-Don Stadsloop Middelburg 2021 gaat voorlopig niet door. Dat heeft de organisatie bekendgemaakt. De stadsloop zou op 21 mei worden gehouden.


In 2020 kon de twintigste editie van de ZLM-Don Stadsloop ook al niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen, die ook dit jaar roet in het eten gooien. De organisatie heeft de conclusie getrokken dat het houden van een volwaardige Stadsloop er op de geplande datum van 21 mei niet inzit. Tot 5 mei mogen er in Nederland geen publieke evenementen worden georganiseerd en de kans dat er kort daarna wel grote evenementen a la de Stadsloop mogen worden gehouden, is bijzonder klein. “Zelfs als het mag, dan is de tijd om alles goed te organiseren nog veel te kort”, stelt Koen de Vries van de stadsloop. 

Er is nog wel een sprankje hoop. De Vries: “ dit betekent niet dat ook dit jaar de stekker uit het evenement getrokken wordt. We wachten de nieuwe maatregelen die de regering op 5 mei afkondigt af en bekijken kort daarna of er nog mogelijkheden zijn om de ZLM-Don Stadsloop op een latere datum alsnog te houden. Eventueel in aangepaste vorm. Er is dus nog hoop!”

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
CustomHtml_6